IDC'den Windows 10 için karanlık tablo!

Microsoft'un çok şey beklediği Windows 10, görünüşe göre şirketin istediği patlamayı yapamayacak!

Windows 10 için kara tablo!

Analiz firması IDC'ye göre, Microsoft'un akıllı telefon pazar payı önümüzdeki dört yıllık süreçte "yok denilecek kadar az" bir artış sağlayacak.

Şirketin yayınladığı son üç aylık veriler, Microsoft'un 2015 itibariyle yüzde 2.2 olan pazar payının 2019 yılında sadece 0.1 puanlık artış göstererek 2.3 oranına ulaşacağını öngörüyor.

IDC, Microsoft'un Windows 10'la birlikte ortaya koyduğu tüm çabalara rağmen akıllı telefon işletim sistemi pazarında büyüme göstermesini beklemiyor. Bu da Satya Nadella'nın tüm hamlelerine rağmen akıllı telefon işlerini bir türlü canlandıramayacağı anlamına geliyor.

Rapor ayrıca, yüzde 81.2'lik paya sahip Android'in dört yıl sonra yüzde 82.6'lık bir paya sahip olacağını öngörürken, yüzde 15.8'lik dilimi elinde bulunduran iOS işletim sisteminin 2019 yılında 14.1'e gerileyeceğini tahmin ediyor.

Firma ayrıca dünya çapında akıllı telefon sevkiyatının 2015 yılında 1.43 milyar adet olmak üzere toplamda yüzde 9.8 oranında büyümesini bekliyor. Bu da yıllık sevkiyat artışı bakımından ilk kez yüzde 10'un altında kalınacağını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları