İdeal kadın yüzü nasıl olmalı?

Bilimin son keşfi: İdeal bir kadın yüzünün nasıl olması gerektiği, bilimsel olarak belirlendi!

İdeal kadının formülü!

Bilimadamları ideal kadın ölçülerini tanımladı. Yapılan araştırmaya göre ideal kadın yüzünü gözler, ağız ve kulaklar arasındaki mesafe belirliyor.

Toronto Üniversitesi'nde yapılan araştırmada bilimadamları öğrencilerden verilen fotoğraflardaki kadınları, çekiciliklerine göre sınıflandırmalarını istedi. Fotoğraflar üzerinde Photoshop ile oynayan bilim adamları resimlerin yüz hatlarını değiştirdi ve en sonunda şu sonuçları buldu: Uzunluk olarak bir kadının gözleri ve ağzı arasındaki mesafe, saç çizgisinden çeneye kadar olan mesafenin 3'te 1'i kadar olmalı. Genişlik olarak ise iki gözbebeği arasındaki mesafe, tüm suratın genişliğinin yarısı kadar olmalı. Bu orana uyan yüzler altın orana sahip oluyor.

Oranlar ünlülerin yüzleriyle karşılaştırıldığında, Angelina Jolie'nin bu oranlara hiçbir şekilde uymadığı ortaya çıkmış. İngiliz aktris Elizabeth Hurley uzunluk açısından orantılı bir yüze sahipken genişlik bakımından oranı tutturamayanlardan. Shania Twain ise mükemmel bir orana sahip.

Geometrik oran önemli olsa da büyük gözlerin ve kadınsı yüz hatlarının çoğu zaman geometrik orandan daha etkileyici olacağı da araştırmada geçen bir gerçek...

İşte en güzel yüz
İşte en orantılı yüzün sahibi Shania Twain

Araştırmacılar bu oranlara uymayan kadınlar için estetik ameliyatın şart olmadığını söylediler. Açıklamada farklı saç şekilleri kullanılarak optik bir ilüzyon oluşturulabileceği ve böylece daha oranlı bir yüz görünümü yakalanacağı belirtildi.

Araştırmanın başında bulunan Profesör Kang Lee ise oranları ünlülerin yüzleriyle karşılaştırdıklarını ve Angelina Jolie'nin bu oranlara hiçbir şekilde uymadığını söyledi. İngiliz aktris Elizabeth Hurley uzunluk açısından orantılı bir yüze sahipken genişlik bakımından oranı tutturamayanlardan. Shania Twain ise mükemmel bir orana sahip.

Bilim adamları ayrıca erkeklerin genç ve kadınsı yüzlerden etkilendiğini, bu özelliklerin içgüdüsel olarak doğurganlık belirtisi kabul edildiğini söyledi. Geometrik oran önemli olsa da büyük gözlerin ve kadınsı yüz hatlarının çoğu zaman geometrik orandan daha etkileyici olacağını da ekledi.

Okuyucu Yorumları