İki Dev Daha, Corona Nedeniyle MWC Planlarını Değiştirdiğini Duyurdu!

Coronavirüs salgını sebebiyle iki dev firma daha MWC planlarını değiştirdiğini duyurdu!

Yaprak dökümü devam ediyor

Giderek artan sayıdaki firma, Çin ve diğer pek çok ülkede ortaya çıkan Corona salgını endişesi sebebiyle bu yılın Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC) katılmayacağını duyuruyor. ZTE, LG, Ericsson, Nvidia ve daha fazlasından sonra, Sony ve TCL de planlarında yaptıkları değişiklikleri duyurdular.

Sony, yaptığı duyuruya göre etkinlikten tamamen çekiliyor. Her ne kadar fuarda yeri doldurulamayacak olsa da, firma yine de bir basın konferansı düzenleyecek. Ancak bu konferans firmanın Xperia YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak. Yayın, Merkez Avrupa zamanı ile 24 Şubat günü 08:30 saatinde gerçekleşecek.

Kendi markasına sahip olan telefonların yanı sıra Alcatel markalı akıllı telefonları da üreten TCL ise MWC öncesinde 22 Şubat tarihinde düzenlemeyi planladığı basın konferansını iptal etti. TCL bu etkinlikte diğer potansiyel duyuruların yanı sıra TCL 10 serisini de resmi olarak sunacaktı.

Yine de firma, MWC fuarına katılma planından vazgeçmiş değil. Görünüşe göre sadece, yeni ürünlerini tanıtacağı basın konferansını iptal etmiş durumda. Bu durumda, yeni TLC modellerini görmeyi de beklemiyoruz.

GSMA, geçtiğimiz gün etkinliğe devam etme planını duyururken aldığı önlemlerin bazılarını da açıklamıştı. Çin'in Hubei bölgesinden katılımcıların etkinliğe girişine izin verilmeyecek ve Çin'e gitmiş olan herkesin, etkinliğin 14 gün öncesine kadar Çin'in dışında bulunmaları gerekecek. Ayrıca geçici bir tarama da yapılacak.

Bunların yanı sıra GSMA, etkinliğe katılan kişileri korumak için ek önlemler de alıyor. Etkinlikteki tıbbi destek ekiplerinin miktarı geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı ve tesisleri temiz ve dezenfekte tutma çabaları arttırıldı. Bunların yanı sıra temizlik ve dezenfektasyon malzemeleri de etkinlik sırasında kamu kullanımına açık olacak ve organizasyon, fuarda gösterim yapacak olan stantların temizliği konusuna ek önem verecek.

Son olarak organizasyon, geçtiğimiz hafta Katalonya Hükümeti Sağlık Bakanı Alba Vergés'in bu bölgedeki tüm Corona enfeksiyonlarını tanımlama ve tedavi etme konusunda hazır olduğunu söylediğini de belirtti. Katalonya Hükümetinin diğer üyeleri de bu cümleleri tekrar etti.

Okuyucu Yorumları