İlk Galaxy M Modeline Ait Test Sonuçları Göründü

Samsung'un beklenen telefonuna ait test sonuçları göründü!

İlk "Galaxy M" göründü!

Geçtiğimiz gün bir süredir dedikodulara konu olan yeni giriş seviyesi Samsung akıllı telefonuna dair önemli veriler ortaya çıktı. Galaxy M'ye ait test sonuçları, yeni ürün serisinden ne bekleyebileceğimiz konusunda fikir verici nitelikte.

İlk Galaxy M Modeline Ait Test Sonuçları Göründü

Bir süredir Samsung'un giriş segmenti modellerinde değişikliğe gideceği söylentisi hakimdi. Söylentiye göre Samsung, Galaxy J, On ve C serilerini tek bir seri altında Galaxy M ismiyle pazarlamayı planlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda bu serinin ilk örneği olacak olan yeni bir modelin geliştirme sürecinde olduğu haberleri ortayta çıkmıştı ancak şimdi Samsung'un yeni cihazı için hazırlıklarını neredeyse tamamlayarak test sürecini başlattığı ortaya çıktı. Yeni kategorinin ilk cihazları olacak modellerin Galaxy M20 ve Galaxy M30 isimleri ile tanıtılacağı ve modellerin sırasıyla 32/64GB ve 64/128GB'lık depolama seçenekleriyle sunulacağı öngörülüyor.

Diğer yandan, bir benchmark sonucu da yeni cihazlardan performans anlamında ne bekleyebileceğimiz konusunda fikir veriyor. Benchmark sonuçları SM-M205F, yani Galaxy M20 modeline ait. Test verilerine göre ihazda 3GB RAM bulunuyor ve cihazda Android 8.1 Oreo sürümü yüklü. Test, cihazın diğer özellikleri hakkında daha fazla bilgi içermiyor.

Samsung ise cihazlar hakkında bir bilgi vermiyor. Raporlara göre yeni kategorinin ilk cihazları önümüzdeki yılın başında gelecek, bu ise cihazların Android 9.0 Pie yerine Android 8.1 Oreo taşıyor olmasını açıklayıcı nitelikte. Eğer Samsung standart güncelleme stratejisini sürdürecek olursa, Android Pie ile gelecek ilk Samsung cihazı Galaxy S10 olacaktır.

Galaxy M cihazına ait diğer söylentiler ise çift SIM kart girişine sahip olacakları ve giriş seviyesi cihazlar olmaları nedeniyle LCD ekran teknolojisini kullanacakları yönünde fakat bu konuda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Samsung, giriş seviyesi akıllı telefon kategorisinde birçok Çinli üretici ile oldukça sıkı bir rekabet içerisinde ve son zamanlarda Koreli dev bu segmentte kan kaybetmeyi sürdürüyor. Galaxy M serisi, bu noktada Samsung'un yaptığı ilk stratejik hamle olma özelliğini taşıyor. Samsung'un bu değişiklikle düşüşte olan giriş seviyesi cihaz satışlarını düzeltip düzeltemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları