İlk sezonu tutmamıştı, ikinci sezonu Rotten Tomatoes'da yüzde 100 puana ulaştı

İlk sezonunda başarılı bir çıkış yakalayamayan Them: The Covenant dizisinin devamı niteliğindeki Them: The Scare, yüzde 100 Rotten Tomatoes puanıyla mükemmel bir başlangıç yaptı.

İlk sezonu tutmamıştı, ikinci sezonu Rotten Tomatoes'da yüzde 100 puana ulaştı

Amazon Prime Video'nun çok tutulmayan dizisi Them: The Covenant, ilk sezonunun yayınlanmasından üç yıl sonra yeni bir hikayeyle başarılı bir dönüş yaptı. 25 Nisan'da Them: The Scare adıyla gösterime giren dizi 8 bölümden oluşuyor ve bir nevi Them: The Covenant'ın devamı niteliğinde. Ancak bu kez hikaye farklı; ilk dizi 1950'lerde beyazların olduğu bir mahalleye taşınan siyahi bir aileyi konu alırken; Them: The Scare, doğaüstü bir cinayet davasını üstlenen bir LAPD dedektifine odaklanıyor.

Dizinin yaratıcısı Little Marvin'in açıklamasına göre, Them: The Scare teknik olarak hikayenin 2. sezonu. Daha açık olmak gerekirse, başrol oyuncusu Deborah Ayorinde bu dizide de rol alıyor ancak yeni bölümlerin ilk sezonla neredeyse hiçbir ortak noktası yok.

Prime Video'nun açıklamasına göre Them: The Scare'deki hikaye, öldürülen bir bakıcı annenin davasını araştırmakla görevlendirilen LAPD Cinayet Masası Dedektifi Dawn Reeve'e odaklanıyor. Bu o kadar korkunç bir olay ki, tecrübeli dedektifler bile bu olay karşısında dehşete düşüyor. Dedektif Reeve katili bulmaya kararlı olsa da, “uğursuz ve şeytani” bir şey ailesini etkisi altına alıyor.

Dizinin 8 bölümü de şu anda Prime Video'da izlenebilir durumda. Ancak asıl ilginç olan, dizinin yeni sezonunun Prime Video'da yayınlanır yayınlanmaz Rotten Tomatoes'da tam puan almış olması. Yüzde 100 Tomatometer puanı, haber yayına hazırlanırken yalnızca beş yoruma dayanıyor olsa da hepsinin olumlu olması oldukça heyecan verici. Özellikle de 1. sezona verilen tepkilerin oldukça kötü olduğu düşünüldüğünde bu kolay kolay karşılaşmadığımız bir şey. Ayrıca, Perşembe günü yeni sezonun ilk gösteriminin ardından düzinelerce izleyici puanı verildi ve dizi, yine haber yayına hazırlanırken yüzde 91 izleyici puanına sahipti.

Eleştirmenlerden yeni incelemeler geldikçe dizinin gerçekten başarılı olup olmadığını zamanla göreceğiz. Şu anda Them: The Scare Prime Video'da Roadhouse'un önünde ve Fallout'un gerisinde 2. sırada yer alıyor.