İlk Xbox'un Dev Oyun Kumandası Geri Dönüyor!

İlk Xbox'un bugün çok büyük görünen oyun kumandası, modern konsollar için geri dönüyor!

İlk Xbox'un oyun kumandası geri dönüyor!

İlk Xbox, Microsoft'un konsol oyunculuğundaki ilk cihazıydı. Güçlü ama garip bir cihazdı. Sistemin kendisi VCR boyutundaydı, ama en çok aşırı büyük oyun kumandası oyuncuları şaşırtmıştı. Yine de hayranları "The Duke" takma isimli oyun kumandasına şimdi nostaljik gözlerle bakıyor. Çoğu kişinin bilmediği bir gerçekse, The Duke'ün orijinal tasarımcılarından birinin gizliden gizliye onu Xbox One ve Windows 10 için onu canlandırmaya çalıştığı. Hatta Microsoft buna şu an onay vermiş bulunuyor.

Xbox tasarımcısı Seamus Blackley bir süredir çevresel donanım üretimcisi firma Hyperkin için 17 yıllık oyun kumandasının neredeyse tamamen aynısını yeniden tasarlıyor. Ama bazı ufak geliştirmeler de var (mücevherin altındaki OLED ekranı gibi).

Blackler'in tweet'inde söylediğine göre oyun kumandasının son prototipi Microsoft tarafından onaylanmış. Sonraki adımsa üretim. Ne zaman piyasaya çıkacağı veya ne fiyatta olacağı belirsiz, ama orijinal Xbox severlerin iri kemikli oyun kumandalarının yeniden canlandırılacağı konusunda içleri rahat olabilir.

Okuyucu Yorumları