iMessage sizi takip mi ediyor?

Apple'ın iPhone'daki Mesajlar uygulaması, gizlilik konusunda sandığımız kadar güçlü olmayabilir!

Mesajlar uygulaması tartışılıyor!

Apple'ın iPhone'da SMS yerine sunduğu Messages uygulaması, etiketlerden efektlere birçok ek özellikle geliyor. Ancak uygulama, gizli sohbetler için ideal bir yer olmayabilir.

iMessages adıyla bilinen Messages'ta eriştiğiniz kişilerin Apple tarafından kayıt altında tutulduğu ortaya çıktı. Bu ise The Intercept'in haberine göre hukuki yaptırımın ve Apple'ın şimdiye kadar mesajlaştığınız kişilere ulaşabilmesi anlamına geliyor. Kaydedilen bilgilerden mesajın kendisini ortaya çıkarmak mümkün olmasa da, ulaşılmaya çalışılan telefon numaralarını, mesajın tarihini ve saatini bulmak; IP adresi üzerinden konumu belirlemek mümkün olabiliyor.

Apple'ın bu verileri kaydetmesinin nedeni ise mesajların diğer kullanıcıya ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek ve hizmete özel tüm işlevleri kullanıcıya sunmak. Apple, günlük dosyalarının 30 gün sonra silindiğini söylüyor, ancak kişi listenizdeki yeni kişilerle kuracağınız iletişim, kaydedilen bilgileri yenileyebiliyor.

Mobil hizmet sağlayıcılarının kişi bilgilerini saklaması ve gerektiğinde yetkililere teslim etmesi, daha önce rastlanmayan bir durum değil. Ancak Apple'ın gizlilik özellikleriyle öne çıkardığı Messages'ın böyle bir yönünün olması, sanırız kullanıcılar tarafından bilinmek istenecektir.

Okuyucu Yorumları