İnanılmaz hıza ulaştı: Intel'in yeni işlemcisi, çıkar çıkmaz yeni bir hız aşırtma rekoruna imza attı

Intel'in yeni 14. Nesil Core masaüstü işlemcisi, çıkar çıkmaz rekor kırdı: Core i9-14900KF, ASUS ROG OC ekibi tarafından 9 GHz'in üzerine çıkarılarak hız aşırtmada yeni bir dünya rekoru kırdı.

Intel'in yeni işlemcisi, çıkar çıkmaz yeni bir hız aşırtma rekoruna imza attı

Intel kısa süre önce 14. Nesil Core masaüstü işlemcilerini duyurdu. Yeni işlemciler, resmi olarak 6 GHz'e kadar çıkabilen saat hızlarına sahip.

Ancak, saat hızlarını standart ayarlardan daha yükseğe çıkarmak isteyen PC donanım ve hız aşırtma (overclock) meraklıları her zaman olduğu gibi yine boş durmadı. Bunlardan biri de ASUS ROG OC CPU hız aşırtma ekibi ve ellerinde yeni bir Intel Core i9-14900KF vardı.

Bu dünya rekoru daha önce aynı ekip tarafından Intel i9-13900K çipi ile 8,7 GHz'lik doğrulanmış bir hız ile kırılmıştı.

Hız aşırtma ekibi, ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore anakarta bağlı yeni Intel Core i9-14900KF çipin üzerine bol miktarda sıvı helyum döküyor. Ancak videonun anlatımında, ekibin CPU-Z veritabanı ile CPU hızlarını doğrulamada tüm hafta boyunca sorunlarla karşılaştığı belirtiliyor.

Videoda görüldüğü gibi, ekip tüm bu çalışmalardan sonra işlemciden 9043,9 MHz'lik doğrulanmış bir hız elde etmeyi başarıyor ve bu gerçekten de yeni bir rekor anlamına geliyor.

Aslında bir noktada sistem, CPU'nun saat hızının bu noktanın ötesine geçerek 9,1 GHz'e ulaştığını gösterdi. Bu videoda gösterilmiş olsa da, şu anda resmi olarak onaylanmış bir saat hızı değil. Bununla birlikte, normal bir masaüstü bilgisayar CPU'sunu 9 GHz'in üzerine çıkarmak hala büyük bir başarı. Bu ekip ve diğerleri Intel'in CPU'larını sınırlarına kadar zorlamaya çalıştıkça önümüzdeki aylarda muhtemelen daha da fazla dünya rekorunun kırıldığını göreceğiz.