İnceleme: Zombie Army 4: Dead War

Left 4 Dead 3'ü beklemekten sıkılanlara içinde 2. Dünya Savaşı da olan Zombie oyunu!

İnceleme: Zombie Army 4: Dead War

Bir sayıda iki tane zombi oyunu fazla olmadı mı diye düşünebilirsiniz. Ama seçim yaparken bir nevi virüsler ve onların yan etkileriyle savaştığımız oyunlara psikolojik olarak yönelmiş olabilirim:) Dahs doğrusu aslında Left 4 Dead'in yeni oyununun yakın zamanda gelmeyeceğini öğrendiğimiz için sizlere biraz daha fazla alternatif sunmak istedim. İşte Sniper Elite serisinin alternatif bir yan serisi olan Zombie Army, dördüncü oyunu ile karşınızda!
Daha önceki oyunları oynamış olanlar hatırlayacaklardır. Daha önce işin içine kattığı zombiler ile İkinci Dünya Savaşı'nı daha da can sıkıcı bir hale getiren Adolf Hitler'i alt edip zombilerden oluşan ordusunu komutansız bırakıyorduk. Ancak bir amacı ve komutanı kalmayan zombi orduları da sağa sola saldırmaya devam ediyordu. Farklı bir zombi senaryosu değil aslında. Zaten Zombie Army serisini öyle ciddi oyunlar kategorisine koymamak gerekiyor. Bir nevi Ash vs Evil Dead tadında düşünebilirsiniz.

Bir tank ölünce zombi olur mu?

Bir tank ölünce zombi olur mu?

Yeni oyun elbette serinin oynanış tarzına sadık kalıyor ve yine TPS kamera açısından oynuyoruz. Yine serinin önceki oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da karşımıza çıkan farklı zombi türleri arasına yenileri de eklenmiş. Yok etmek için tam kalbinden vurmanız gereken zombi tank ve zombi köpek balığı bunlardan ikisi. Oyunun ciddiyet düzeyi konusunda herhalde daha fazla bir şey yazmama gerek yoktur.
Oyunda bolca silah ve bu silahların geliştirmeleri de yer alıyor. Ancak bu geliştirmeler o kadar iyi ki tek bir silah üzerine çalışıp oyunu onunla bitirebilecek hale gelebiliyorsunuz. Aslında bu sizi diğer silahları kullanmaktan alıkoyan bir seçim olmuş.

Sinematik sniper kamerası kaçmaz

Sinematik sniper kamerası kaçmaz

Sniper olayı ise yine zevkli, bildiğiniz alıştığınız şekilde işliyor ve Sniper Elite'de de olduğu gibi bu oyunun en çarpıcı yanlarından biri. Çünkü kritik atışlarda sinematik olarak mermiyi izleyebilmemiz mümkün ki bir çok kişinin bu oyunu sırf bu yüzden oynadığına eminim.
Elbette ZA 4'de daha fazla aksiyon olduğu için Sniper Elite serisindeki kadar keskin nişancılık oynamak pek mümkün değil. Daha çok Left 4 Dead gibi, elinizdeki en iyi silah ile ya belirli bir yeri savunuyor ya da zombi hattını yara yara ilerlemeye çalışıyoruz. Bütün bunların yanında her bölümde özenle yerleştirilmiş olarak sizi bekleyen sabit tuzaklar var.
Oyundaki Perk sisteminde ise seviye atladıkça yeni özellikler kazanıyorsunuz.Ancak sadece 5 slot sunması yüzünden aynı anda kullanılacak perkleri de iyi seçmemiz gerekiyor. Oynayacağınız bölüme göre bunları dikkatli seçmekte fayda var. Perkler defansif, ofansif ve diğer olarak üçe ayrılmış durumda. Bunların yanında bir de eşya modları bunuluyor. Kısacası geliştirme ve kişiselleştirme kısmında bolca seçeneğe sahibiz.

Arkadaşlarla oynamak daha zevkli

Arkadaşlarla oynamak daha zevkli

Senaryo modu eğlenceli bir oynanış sunuyor ancak elbette arkadaşlarınız ile oyundan alacağınız zevk daha da artacaktrır. Senaryo modu dışında oyunda bu türün olmazsa olmazı belirli bir bölgeyi savunma modu da yer alıyor.
Özetle, zombilere karşı hayatta kalma oyunu arıyorsanız, bir de içinde 2. Dünya Savaşı teması olsun istiyorsanız Left 4 Dead'in yokluğunda sizi uzun bir süre ekran başına bağlayabilir. Evde enerjinizi atmak için iyi bir seçenek.

Okuyucu Yorumları