İndirmeler Klasörünü Otomatik Temizleyin

Windows 10'un indirmeler klasörü sıkça kontrolünüzden çıkıyor mı? Onu otomatik olarak temizlemenin bir yolu var!

İndirmeler klasörünü temizleyin

Masaüstünüzü ve indirmeler klasörünü ne kadar düzenli tutmaya çalışırsanız çalışın, zamanla her şey karmakarışık bir hal alabiliyor. Biraz bahar temizliği yapmak istiyorsanız, Windows 10'da bunun için birçok yolu var.

Aşağıda geçici dosyalardan kurtulmanızı ve indirmeler klasörünü düzene koymanızı sağlayacak bir Windows 10 ayarından bahsedeceğiz.

İndirmeleri Otomatik Olarak Silmek

1. Ayarlar > Sistem > Depolama'ya tıklayın.

2. Akıllı Depolama işlevini etkinleştirin.

İndirmeler Klasörünü Otomatik Temizleyin

3. Nasıl alan boşattığımızı değiştir'e tıklayın.

4. İndirilenler klasöründeki 30 gün içinde değiştirilmemiş dosyaları sil seçeneğini ve Uygulamalarımın kullanmadığı geçici dosyaları sil kutucuklarını işaretleyin. Geri Dönüşüm Kutusu'nu otomatik olarak silmek için 30 günden fazla süredir geri dönüşüm kutusunda olan dosyaları sil kutucuğunu da işaretleyebilirsiniz.

İndirmeler klasöründeki sadece 30 gündür değiştirilmeyen dosyaların silineceğine dikkat edin. Yani tüm indirdiğiniz dosyalar silinmeyecek. Bununla birlikte indirmeler klasöründeki bir dosyayı her gün açıyorsanız, onu değiştirmediğiniz sürece (örneğin bir program dosyası ise), 30 günlük süre sonunda silinecektir. Bu yüzden kullanmayı düşündüğünüz her şeyi İndirmeler klasöründen başka bir yere yerleştirin.

Bu ayarları etkinleştirerek Windows 10'u pasif olarak temizlemeye bir adım atmış oldunuz. Elbette işletim sisteminizi temiz tutmanın başka birçok yolu da var.

Okuyucu Yorumları