Instagram, Snapchat'in bir özelliğini daha "çalıyor"

Snapchat'i satın almak için aylarca teklif mektupları yazan ve bir tek yalvarmadığı kalan Zuckerberg olumlu cevap alamayınca sonunda Instagram'a Snapchat'ten alınmış benzer özellikler eklemeye başlamıştı. Şimdi Snapchat'in bir özelliği daha Instagram'a geliyor.

Instagram, rakibinin bir özelliğini daha "çalıyor"

Facebook'un (Meta) kurucusu Zuckerberg'in Snapchat hayranlığı bitmiyor. Yatıp kalkıp Snapchat kullandığından şüphe ettiğimiz Zuckerberg yıllar önce Snapchat'i satın almak için onlarca milyar dolarlık teklifler yapmış ve aylarca devam eden yazışmalarla Snapchat'in patronunu ikna etmek için uğraşmıştı. Öyle ki Snapchat'in kurucusu Evan Spiegel sonunda, teklifiyle ilgilenmediğimizi defalarca söylediğimiz Zuckerberg'in e-postaları artık taciz boyutuna ulaştı diye açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Bunun üzerine Zuckerberg'ün teklifleri kesilmişti ama Intagram'da aniden Snapchat'le anılan "hikayeler" formatı ortaya çıkmıştı.

Zuckerberg şimdi Snapchat'in alamet-i farikası bir özelliğini daha Instagram'a uyarlıyor.

Yeni özelliğin adı "Arkadaş Haritası" olacak ve Instagram'daki arkadaş listenizin dünyanın neresinde olduğunu, nereden paylaşım yaptığını gösterecek. Ancak bu özellik Snapchat'in Snap Map'inin neredeyse aynısı.

Instagram, kullanıcılarına hangi arkadaşların bu harita/lokasyon bilgilerini görebileceğini seçme izni de veriyor. Böylece patronunuz sizi evde hasta yatıyor sandığı sırada şehir şehir dolaşırken attığınız, önceden yatakta çekilmiş hasta pozlarınızın sahte olduğunu anlaması kolay olmayacak.