Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Thread'in "karanlık" önerileri için özür diledi

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Thread'in son zamanlarda artan ve kullanıcıları rahatsız eden önerileri nedeniyle bir kez daha özür diledi.

Instagram, Thread'in "karanlık" önerileri için özür diledi

Threads’i aktif olarak kullanıyor olsanız da olmasanız da, Instagram akışına entegre edilmesi sebebiyle platformun son birkaç haftadır önerdiği gönderi türlerinde rahatsız edici bir değişiklik olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. En iyi ihtimalle, hiçbir şekilde ilginizi çekmeyen tonlarca içerik veya kopya tarzı etkileşim tuzağı görüyor olabilirsiniz. En kötü ihtimalde bol miktarda nefret söylemiyle ve hatta cinsel içerikle karşılaşabilirsiniz.

Instagram başkanı Adam Mosseri, Ask Me Anything (Bana İstediğini Sor) sorusuna yanıt veren kısa bir videoda, Threads’te çoğalan “düşük kaliteli öneriler” için özür diledi ve ekibin bir düzeltme üzerinde çalıştığını söyledi.

Mosseri, “İnsanların Threads’te olumlu bir deneyim yaşamasını istiyoruz ve aslında son birkaç haftadır düşük kaliteli önerilerle ilgili bazı sorunlar yaşadık” dedi ve devam etti: “İçeriği tamamen kaldırdığımız nokta olan Topluluk Kurallarımızı tam olarak ihlal etmeyen, ancak bir açıdan bu çizginin dibine kadar giren şeyler. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. Bu noktada birçoğunun düzeltilmesi gerekiyor.”

Yönetici, önerilerin önümüzdeki birkaç hafta içinde çok daha iyi olmasını sağlayacaklarını söyleyerek videoya devam ediyor ve “tekrar özür diliyorum” diyor.

Threads'te, son zamanlarda işler gözle görülür şekilde daha "karanlık" bir hal alıyor. Aniden öfke tuzağı ön plana taşınmaya başladı ve kullanıcılar, özellikle açıkça transfobik olan gönderiler olmak üzere, kendilerine endişe verici miktarda nefret dolu içerik önerildiğinden şikayetçi oldu.

Mosseri ve şirket sözcüleri, şirketin bu tür tekrar eden düşük kaliteli içeriklerle dolu önerilere karşı çözümler üzerinde çalıştığını ve mümkün olan en kısa zamanda sunacaklarını belirtiyor.