Instagram’ın çıplak fotoğraflarla savaşında artık yeni bir silahı daha var

Instagram, direkt mesajlar yoluyla gönderilen çıplak fotoğraflarla savaşmak için yeni silahını devreye sokuyor.

Instagram’dan çıplak fotoğraflar için yeni önlem

Instagram, direkt mesajlar üzerinden gönderilen, çıplaklık içeren mesajları filtrelemenin yeni bir yolunu test ediyor. Firma, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi'nin bu hafta başlarında yayınladığı gelişmeyle ilgili raporları doğruladı. Görüntüler, Instagram'ın çıplaklık içerebilecek fotoğrafları örtbas edecek bir teknoloji üzerinde çalıştığını gösteriyordu. Ancak Instagram’ın kendisi bu fotoğraflara erişemeyecek.

Instagram, bu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve testlerin başlamadığını belirtti.

Meta sözcüsü Liz Fernandez verdiği demeçte, “İnsanların çıplaklık içeren fotoğraflar gibi istenmeyen özel mesajlardan korunmalarına yardımcı olmak için bir dizi isteğe bağlı kullanıcı denetimi geliştiriyoruz” dedi ve devam etti: “Bu teknoloji Meta’nın kullanıcıların özel mesajlarını görmesine veya paylaşmasına imkân vermiyor. Bu yeni özelliklerin insanların gizliliğini korurken onlara aldıkları mesajlar üzerinde kontrol vermelerini sağlamak için uzmanlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Paluzzi tarafından yayınlanan özelliğin ekran görüntüleri, Instagram'ın bu özellik için resimleri sadece ilgili cihazda işleyeceğini, bu nedenle sunucularına hiçbir şey gönderilmediğini gösteriyor. Ayrıca, güvenilir bir kişiden geldiğini düşünüyorsanız fotoğrafı görmeyi de seçebiliyorsunuz. Özellik yaygın bir şekilde kullanıma sunulduğunda, çıplak fotoğraflar içeren mesajları ayıklamak isteyen kullanıcılar için isteğe bağlı bir ayar olacak.