Instagram’'a Telegram özelliği geliyor: Yayın Kanalları

Meta, Instagram’a Telegram benzeri bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor: yayın Kanalları nedir, nasıl çalışacak?

Instagram’'a Telegram özelliği geliyor

Meta, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın sevilen özelliklerinden esinlenmeye devam ediyor. Mark Zuckerberg, uygulamaya tek yönlü mesajlaşma yeteneği getiren yeni bir Instagram özelliği olarak "yayın kanallarını" duyurdu. Şirket bu özelliği birkaç içerik üreticisiyle test ediyor ve Telegram benzeri bu işlevselliği ileride Facebook ve Messenger'a da getirmeyi planlıyor.

Yayın kanalları, Telegram'daki kanallara benzer şekilde, içerik oluşturucuların güncellemeleri takipçilerinin gelen kutularına aktarmasına olanak tanıyor. Kanallara katılanlar mesajlara tepki verebiliyor ve anketlerde oy kullanabiliyor, ancak sohbete doğrudan katılamıyor. Örneğin, Mark Zuckerberg "Meta Kanalı "nda bu alanı "Meta'da geliştirdiğimiz tüm ürünler ve teknolojilerle ilgili haberleri ve güncellemeleri paylaşmak" için kullanacağını paylaştı. İçerik oluşturucular metin güncellemelerinin yanı sıra ses klipleri, fotoğraflar ve diğer içerikleri de paylaşabiliyor.

Şimdilik, yalnızca Zuckerberg ve yaklaşık bir düzine diğer içerik oluşturucunun bu özelliğe erişimi var gibi görünüyor. İlk grupta snowboardcu Chloe Kim, Jiu Jitsu dövüşçüsü Mackenzie Dern ve Tank Sinatra hesabı yer alıyor. Şirket, özelliği kullanmak isteyen diğer kişilerin erken erişim için kaydolabileceklerini söylüyor.

Meta kanalları bir "test" olarak tanımlasa da, şirket bu özelliğe önemli bir yatırım yapmış gibi görünüyor. Sohbete başka bir içerik oluşturucu ekleyebilme ve soru cevap oturumları gerçekleştirebilme gibi ek özellikler üzerinde çalışılıyor.