Instagram hikayelerine "60 saniye" makyajı geliyor

Instagram'dan hikayeler içim "60 saniye" makyajı: 60 saniyenin altındaki Instagram hikayeleri artık parçalara bölünmeyecek.

Instagram hikayelerine "60 saniye" makyajı

Instagram, neredeyse her gün bir yeniliği uygulamaya koymasıyla tanınan bir şirket. Geçtiğimiz gün yeni "çıplaklık filtresi" özelliğini duyuran sosyal ağ, şimdi de uzun hikayeleri paylaşma seçeneğini kademeli olarak halka açıyor. Artık uzunluğu 60 saniyeyi geçmeyen bir hikaye paylaştığınızda, Instagram bunu parçalara ayırmayıp tek parça halinde yayınlayacak.

Instagram bu özelliği bu yılın başından beri test ediyordu, şimdi genel kullanıma açacak gibi görünüyor.

Bir Meta sözcüsü, “Her zaman Hikayeler deneyimini iyileştirmenin yolları üzerinde çalışıyoruz” dedi ve devam etti: “Artık 60 saniye boyunca devam eden videoları hikayelerinizde paylaşabileceksiniz.

Bu yenilik her ne kadar uzun hikayelerinin parçalara bölünmesinden hoşlanmayan Instagram kullanıcıları tarafından beğeni ile karşılansa da, 15 saniyelik hikayelerin basitliğinden memnun olan kullanıcıların tepkisini çekecek gibi görünüyor. Dahası hikayeler ve reels videolar arasındaki ayrım da ortadan kalkacak gibi. Ancak bu aşamada da reels videolarının uzunluğunu 90 saniyeye çıkartma seçeneği duruyor.

Yeni gelişmeler, Instagram’ın TikTok ile olan mücadelesinde yeni bir kilometre taşı olarak nitelendiriliyor.