Instagram'dan büyük sürpriz: DM'lere eğlenceli bir oyun geldi

Instagram, DM'lerde kullandığınız bir emojiye dokunarak oynayabileceğiniz eğlenceli bir oyunu sessiz sedasız bir şekilde uygulamasına dahil etti.

Instagram'dan büyük sürpriz: DM'lere eğlenceli bir oyun geldi

Artık Instagram'da bir arkadaşınıza Direkt Mesaj gönderdikten sonra yanıt gelmesini beklerken yapabileceğiniz eğlenceli bir şey var. Instagram, sessiz bir şekilde, DM’lerinize yanıt beklerken oynayabileceğiniz bir oyunu kullanıma sundu.

Eğer daha önce masa tenisi (veya pinpon) oynadıysanız, Instagram’ın emoji oyununu bunun sanal bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca, Instagram’ın emoji oyununu denemek için herhangi bir ayar yapmanıza veya ekstra uygulama yüklemenize de gerek yok. Oyuna başlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli:

  • Direkt Mesajlarınıza giderek Instagram’da mesaj göndermek istediğiniz hesabı bulun.
  • Mesajınıza istediğiniz emojiyi ekleyin ve Gönder düğmesine basın.
  • Gönderdiğiniz emojiye bir kez dokunduğunuzda otomatik olarak Instagram’ın emoji oyununa yönlendirileceksiniz.
  • Ekranın alt kısmında, gönderdiğiniz emojinin cihazınızın ekranı boyunca hareket ettiğini göreceksiniz.
  • Emojinizi geri sektirmek için barı hareket ettirin. Eğer emojiyi sektirmeyi başaramazsanız oyunu kaybedersiniz.

Elbette, arkadaşlarınıza birdenbire rastgele bir emoji göndermek yerine, onları yeni mini oyun özelliğinden haberdar etmeniz daha tercih edilebilir bir durum. Yine de, bazı kullanıcıların henüz bu özelliğe sahip olmayabileceğini unutmayın.

Puanınız arttıkça zorlaşan oyunu bir ara kaybedeceğiniz kesin. Eğer kaybettikten sonra oyunu tekrar oynamak isterseniz Tekrar Oyna düğmesine veya DM’lerinize geri dönmek istiyorsanız bunun yerine Geri Dön’e dokunabilirsiniz.

Ne yazık ki, ikiniz de aynı anda sohbette bulunsanız bile henüz oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanız mümkün değil. Ancak gelecekte çok oyunculu bir oyun modu eklenebilir.

Ayrıca, bu özellik aynı zamanda kademeli olarak kullanıcılara sunuluyor ve henüz bazı Android kullanıcılarına ulaşmamış olabilir. Bu yüzden Android veya iOS cihazınızda Instagram uygulamasını güncellediğinizden emin olmanız veya güncellemenin sunulmasını beklemeniz gerekebilir.