Instagram’dan çoklu görev yeniliği: Hem sohbet edin, hem akışınızda gezinin

Insagram'a yeni çoklu görev özelliği: Instagram, artık bir yandan özel mesajlarla sohbet ederken diğer yandan başka şeyler yapabilmenize izin verecek.

Instagram’da "hem sohbet et, hem gezin" dönemi

Instagram, akışınıza göz atarken aynı zamanda DM'den sohbet etmenizi biraz daha kolaylaştırıyor. Uygulama, kullanıcıların akışları ve gelen kutusu arasında geçiş yapmadan gelen mesajlara hızla yanıt vermelerini sağlayan yeni bir çoklu görev özelliği ekliyor.

Bu değişiklikle birlikte, Instagram akışınıza göz atarken ekranın üst kısmında yeni sohbetler görünecek ve mesaja dokunarak yanıt verebileceksiniz. Uygulama ayrıca paylaşım gönderilerini biraz daha hızlı hale getirmek için bir kısayol ekliyor. Kullanıcılar paylaşım yaparken Kişiler listesinde gezinmek yerine, paylaş düğmesine dokunup basılı tuttuklarında kısayol olarak görünecek dört arkadaş atayabilecek.

Uygulamaya aynı zamanda bir müzik paylaşma özelliği de eklenecek. Böylece kullanıcılar Spotify, Apple Music ve Amazon Music’ten şarkıların 30 saniyelik önizlemelerini gönderlerinde kullanabilecekler.

Diğer bir yenilik ise sessiz mesaj gönderebilme özelliği. Artık Instagram mesajlarında @Silent kısayolunu kullandığınızda, mesajı gönderdiğiniz kişinin cep telefonunda bir bildirim görülmeyecek.