Instagram'da fotoğraf kalitesi nasıl artırılır? Cevap, tek bir küçük ayarda gizli...

Instagram'ın ayarlarında nedense birkaç katman derine gömülü olan bir seçenek var ve bu seçenek, fotoğraflarınızın daha kaliteli görünmesini sağlayacak kadar önemli.

Instagram'da fotoğraf kalitesi nasıl artırılır?

Siz de bazen, Instagram'a yüklediğiniz fotoğrafların düşük kalitede olmasından rahatsız oluyor musunuz? İlginç bir şekilde, amacı fotoğraf paylaşımı olan bir platform, bu sorunu çözmek için kullanılabilecek olan ayar seçeneğini sanki bizden gizlemek istiyor: "En yüksek kalitede yükle" seçeneği...

Uygulamaya göre, bu özellik etkinleştirildiğinde yükleme daha uzun sürse bile her zaman en yüksek kalitede fotoğraf ve video yüklemenizi sağlıyor. Bu özellik kapalı olduğunda, yükleme kalitesi ağ koşullarına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlanıyor.

Ancak işin tuhaf kısmı şu: Varsayılan olarak bu ayar kapalı. Peki ama neden en yüksek kalitede yüklemeler 2023 yılında isteğe bağlı bir özellik olsun ki? Ve nasıl oluyor da Meta, bunu ayarların birkaç katman derinine kadar gömüyor?

Android cihazınız varsa bunu etkinleştirmek özellikle önemli; insanlar Instagram içeriklerinin iOS yerine Google'ın işletim sisteminden yayınlandığında daha kötü göründüğünden sık sık şikayet ediyor. Bu konuda ortalığı fazla karıştırmak istemeyiz ama Android tarafının eksiklik hissettiği uzun bir geçmiş var.

"En yüksek kalitede yükle" seçeneği nasıl etkinleştirilir?

  • Instagram ana sayfa sekmenizi açın.
  • Sağ alttaki profil fotoğrafınıza dokunun.
  • Sağ üstteki hamburger menü simgesine dokunun.
  • Ayarlar ve gizlilik kısmını seçin.
  • Ardından Veri kullanımı ve medya kalitesi bölümüne girin.
  • Buradaki ikinci seçenek olarak "En yüksek kalitede yükle" seçeneği göreceksiniz.
  • Açık olduğundan emin olun.