Instagram'ın Windows Mobile Uygulaması Kapanıyor

Windows 10 Mobile telefonunda Instagram kullananlar, yakında yeni bir uygulama bulmak veya telefon değiştirmek zorunda kalacaklar!

Instagram'dan Win Mobile'a veda

Sabırla Windows 10 Mobile telefonunuzu kullanmaya devam ediyorsanız, Instagram'ı açtığınızda görünen mesaj dikkatinizi çekmiştir. Mesaja göre uygulama, 30 Nisan'dan itibaren kapatılacak ve bu tarihten sonra Instagram'a web tarayıcısından girmeniz gerekecek.

Instagram'ın Windows Mobile Uygulaması Kapanıyor

Instagram'ın Windows Mobile sürümü, Facebook'un kendi çapraz platform araçlarıyla geliştirilmişti. Bu değişiklik, PC'deki Instagram uygulamasını etkilemeyecek. İki uygulama Windows mağazasında aynı girdi altında görünse de, aynı mesaj Windows 10'da gösterilmiyor.

Windows Mobile kullanıcıları, Instagram'ın web sayfasını ana sayfaya ekleyip, uygulama gibi kullanabiliyorlar. Bunun yanında Winsta ve 6Tag gibi birçok Instagram alternatifi uygulama da bulunuyor.

Bu değişlik sonrasında elbette kullanıcılar, telefonlarını değiştirmeyi daha ciddi bir biçimde düşünmeye başlayacaklar. Windows 10 Mobile sürüm 1703'ün desteği, Haziran'da sona erecek. Sürüm 1709'a yönelik destek ise Aralık'ta sonlanacak.

Okuyucu Yorumları