Instagram, videolardan sonra şimdi de fotoğrafları "uzatıyor"

Instagram, bugüne dek izin vermediği bir şeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor; fotoğraflar "uzuyor."

Instagram, şimdi de fotoğrafları "uzatıyor"

Instagram yakında, daha doğrusu iddialara göre "bir veya iki hafta içinde" gerçekleştirmeyi planladığı bir testin parçası olarak kullanıcıların platforma 9:16 formatında fotoğraf göndermelerine izin verecek. Bu haber ilk olarak Adam Mosseri'nin haftalık Soru-Cevap bölümünden geldi. Yönetici, "Uzun formatta videolarınız olabiliyor, ancak Instagram'da uzun formatta fotoğraflarınız olamıyor" dedi ve ekledi: "Bu yüzden belki ikisine de eşit davrandığımızdan emin olmamız gerektiğini düşünüyoruz."

Instagram üzerinden 9:16 fotoğrafları paylaşmak zaten mümkün olsa da, bunu uygulamanın Hikayeler özelliği aracılığıyla yapmanız gerekiyor. Yani bu görüntüleri Öne Çıkanlar olarak kaydetmediğiniz sürece kayboluyor. Şu anda, yayın akışınıza yüklediğiniz dikey fotoğraflar, doğru bir şekilde kırptığınız sürece en fazla 8:10 oranına sahip olabiliyor.

Zamanlama anlamında bakıldığında bu test, Mosseri'nin kısa süre önce Instagram'ın pek de sevilmeyen tam ekran arayüzünü geri çekeceğini duyurmasının ardından geliyor. Şirket, Haziran ayının ortasından beri yeniden tasarımı test ediyordu, ancak çoğu insanın bundan hoşlanmadığı ortaya çıktı. Mosseri, geçtiğimiz hafta Platformer'a “Yeni yayın akışı tasarımları için insanlar hayal kırıklığına uğradı ve kullanım verileri harika değil” dedi.

Yeniden tasarımı en çok eleştiren kişiler arasında, yeni arayüzün resimlerinin üzerine yazılar yerleştirdiğini ve bu süreçte çalışmalarının bir kısmını gizlediğini belirten fotoğrafçılar vardı. Instagram'ın son testi, şirketin hala daha TikTok benzeri bir deneyime geçme niyetinde olduğunu gösteriyor.