Intel sadece 1 yıl dayanabildi, Blockscale 1000'in fişini çekti

Intel, Bitcoin temalı Blockscale çiplerinin fişini, piyasaya sürülmesinin üzerinden sadece 1 yıl geçmişken tamamen çekti.

Intel sadece 1 yıl dayanabildi, Blockscale 1000'in fişini çekti

Nisan 2022'de Intel ilk olarak "Bonanza Mine" olarak adlandırıldığı Blockscale ASIC çiplerini piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu. Bu ürünler özellikle blok zinciri ve Bitcoin madenciliği pazarı için üretilmişti. Şimdi de Intel, Blockscale 1000 serisi için "kullanım ömrü sonu" etiketi koyduğunu duyurdu ve bu yongaların gelecekteki sürümlerini piyasaya sürmeyi planlamadığını açıkladı.

Intel sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “IDM 2.0'a yaptığımız yatırımlara öncelik verdiğimiz için, Blockscale müşterilerimizi desteklemeye devam ederken Intel Blockscale 1000 Serisi ASIC'in kullanım ömrünü sona erdirdik.”

Bu çipler 1 yıl önce ilk kez duyurulduğunda Intel, Blockscale ASIC'in "bitcoin madenciliği şirketlerinin önümüzdeki yıllarda hem sürdürülebilirlik hem de hash oranı ölçeklendirme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmada önemli bir rol oynayacağını" söylemişti. Çip, "580 GH/s'ye kadar hash oranı çalıştırma" desteği ile birlikte Özel Güvenli Hash Algoritması-256 (SHA-256) ASIC işlemcisine sahipti. Zincir başına 256 adede kadar entegre devre kullanabiliyordu.

Blockscale ASIC'in sevkiyatının 2022'nin 3’üncü çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyordu. Intel, bu çipler için satış ya da birim sevkiyat rakamlarını açıklamadı, ancak beklentileri karşılamadıklarını varsayabiliriz. Intel, başka Bitcoin temalı ASIC ürünleri olup olmadığı konusunda bir yorumda bulunmadı, ancak sadece şunları söyledi: "Pazar fırsatlarını izlemeye devam ediyoruz."