Intel, çok farklı bir alana hitap eden yeni Arc GPU'larını tanıttı

Intel, yeni Arc GPU'larını duyurdu. Ancak sağlam bir grafik performansı bekleyenlerin daha güçlü modelleri beklemesi gerekecek. Çünkü bunlar tamamen farklı ve daha kazançlı bir pazara odaklanıyor.

Intel, çok farklı bir alana hitap eden yeni Arc GPU'larını tanıttı

Intel, ilk Arc Alchemist GPU'larının piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra altı yeni Arc ürününü piyasaya sürüyor. Ancak bu yeni işlemciler, edge/embedded sistemler için tasarlandı. Gecikmeyi ve bant genişliği kullanımını azaltmak için kaynağa yakın verileri işleyen bu uç sistemler, IoT, otonom araçlar ve yapay zeka uygulamaları gibi alanlarda giderek daha önemli hale geliyor.

Intel bu yeni GPU'ları şöyle açıklıyor: "Uçta yapay zeka, her gün geliştirilen yeni kullanım durumları ve iş yükleri ile patlama yaşıyor. Bu yapay zeka iş yükleri genellikle en yüksek performansı sağlamak için yüksek derecede paralel işleme ve bellek bant genişliği, özel donanım, hesaplama verimliliği için optimize edilmiş mimari ve gerçek zamanlı veri işleme yeteneği için daha hızlı sonuçlarla daha düşük gecikme süresi istiyor. Fazladan bir GPU, yüksek performans ve karmaşık model desteği gerektiren uç yapay zeka uygulamaları için ideal çözüm olabilir."

Altı SKU

Yeni "Arc on edge" GPU'lar Intel'in son derece ölçeklenebilir Intel Xe-core mimarisi üzerine inşa edilmiş ve yapay zeka hızlandırma, görsel hesaplama/medya işleme ihtiyaçlarını destekleyen işlemciler. Bu işlemcileri kullanan geliştiriciler OpenVINO araç setini kullanarak yapay zeka modellerini Intel donanımı üzerinde optimal iş yükü oluşturacak şekilde dağıtabilirler.

Arc on edge'nin sunduğu avantajlar, daha düşük gecikme süresi, gelişmiş bant genişliği verimliliği ve daha iyi gizlilik ve güvenlik dahil olmak üzere bir dizi faydayı kapsıyor.

Yüksek performans için ve ağır yapay zeka iş yüklerini, yüz tanıma ve üretken konuşma gibi kapsamlı kullanım durumlarını idare etmek için 7XXE işlemcisi kullanılacak. Sürükleyici görsel deneyimler ve gelişmiş yapay zeka çıkarım yetenekleri için 5XXE ve düşük güç ve küçük form faktörü gereksinimleri içinse Intel 3XXE'yi geliştirmiş.

Bununla birlikte toplam altı SKU bulunuyor, bunlar:

6 Xe çekirdekli A310E ve A3503, 8 çekirdekli A370E ve A380E ve 28 çekirdekli A580E ve A750E.

A310E, A3503 ve A370E, 112GB/s bellek bant genişliğine sahip 4GB GDDDR6 belleğe sahip. A380E'de 186GB/s bant genişliğine sahip ve 6GB bellekle gelirken, A580E ve A750E'nin bellek ve bellek bant genişliği şimdilik bilinmiyor.

Intel bu iki GPU'ların sadece "planlama aşamasında" olduğunu söylüyor. Ayrıca bu ikisi için bir lansman tarihi de yok. Diğer dört SKU ise bu ay satışa sunulacak. İşlemcilerin özellikleri ve birbiriyle karşılaştırmaları aşağıdaki tabloda görülebilir: