Intel, Compute Card Birimini Kapatıyor

Intel'in 2 yıl önce ortaya çıkarttığı "kart bilgisayar" sistemi Compute Card tarihe karışıyor.

Intel, Compute Card'ı bitirdi!

Intel'in 2 yıl kadar önce 2017'yılında Computex'te tanıttığı Compute Card girişimi, artık yolun sonuna geldi. Daha küçük boyutta bilgisayar fikriyle ortaya çıkan ve bayrağı Compute Stick'ten alan Compute Card, gelen resmi açıklamaya göre artık sonlanıyor.

Intel Compute Card, bir kredi kartından biraz daha büyük boyutuyla, aslında bir nevi cihazları akıllandırmak için tasarlanmış minik bir bilgisayar devresi. Bu kartı, dijital ekranlar, kiosklar, televizyonlar, ev aletleri ve daha birçok cihazın kart yuvasına takıyor ve bu cihazlara bilgisayar entegrasyonu sağlanabiliyor, yani çeşitli özellikler kazandırılabiliyordu. Ancak görünüşe göre Intel artık bunun peşini bırakmak istiyor.

Intel'in verdiği bu karara ise ilk tepki, iş ortaklarından NexDock'tan geldi. Compute Card'ların kullanımdan kaldırılmasından dolayı hüsrana uğradığını ifade eden NexDock yönetimi, NexPad bilgisayarlarını, Intel'in modüler cihazıyla uyumlu hale getirmek için geliştirdikleri yazılımın 1 yıldan daha fazla zamanlarını aldığını açıkladı. Bakalım NexDock'u, Intel'in diğer iş ortakları da takip edecek mi...

Okuyucu Yorumları