Intel, yeni Core işlemci serisine yeni isim verecek: İsim belli oldu gibi

Intel gelecekteki Core işlemcilerinin isimlendirmesinde bazı büyük değişiklikler yapmak üzere. Hatta işlemci serisinin yeni ismi belli oldu gibi...

Intel, yeni Core işlemcilerini yeni bir isim altında satışa sunacak

Intel yakın gelecekte CPU marka isimlerinde bazı büyük değişiklikler yapacak gibi görünüyor. Şirketin küresel iletişim direktörü Bernard Fernandes Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, işlemci şirketinde yaklaşan "marka değişiklikleri" hakkında bazı belirsiz yorumlar yaptı.

Fernandes'in Twitter mesajında, Intel'in Meteor Lake kod adıyla bir sonraki büyük CPU mimarisini piyasaya süreceği belirtildi. Bunun 2023'ün 2’inci yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Fernandes, paylaştığı Twitter mesajında şunlar söyledi: “Evet, #MeteorLake işlemcilerimizin yakında kullanıma sunulmasına hazırlanırken müşteri yol haritamızda bir dönüm noktasında olduğumuz için marka değişiklikleri yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu heyecan verici değişikliklerle ilgili daha fazla ayrıntı sağlayacağız! #Intel”

Intel işlemcilerinin yeni ismi ne olacak?

Daha önce bu konuyla ilgili yapılan sızıntılar, şirketin işlemcilerinde görmeye alıştığımız “Intel Core” ismi yerine “Intel Core Ultra”yı tercih edeceğini söylüyor. Elbette bu temel bir değişiklik olabilir. Ancak öte yandan şirketin tanıtacağı Meteor Lake kod adlı işlemcilerine özel de olabilir.

Intel’in yeni işlemci ailesini; Intel Core Ultra 5, Intel Core Ultra 7 ve Intel Core Ultra 9 şeklinde görebiliriz. Ne dersiniz? Sizce nasıl olur? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Ancak nihai cevabı öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek.