Intel, daha fazla çekirdek ve 6GHz'e kadar hızlara sahip 14. Nesil işlemcilerini tanıttı

Intel, yeni Intel Core 14. Nesil masaüstü işlemci serisini duyurdu. Yeni seri, rakiplerine kıyasla %23'e varan oyun performans artışı ve yapay zeka destekli hız aşırtma imkanı vadediyor.

Intel, 6GHz'e kadar hızlara sahip 14. Nesil işlemcilerini tanıttı

Intel, bilgisayar tutkunları, oyuncular ve yüksek performanslı masaüstü işlemcilere ihtiyaç duyan herkesi hedefleyen 14. nesil işlemci serisini resmi olarak tanıttı.

Core i7-14700K modeli, önceki nesil ile karşılaştırıldığında, eklenen 4 yeni verimlilik çekirdeği sayesinde toplamda 20 çekirdek ve 28 iş parçacığı ile geliyor. Intel, bu değişikliğin çok iş parçacıklı yüklerde önemli performans kazanımları sağladığını iddia ediyor.

Genel olarak yeni seri, önde gelen rakip işlemcilere kıyasla %23'e varan oyun performansı artışı, yapay zeka destekli hız aşırtma ve gelişmiş DDR5 bellek desteği vadediyor. Ayrıca 14. nesil seri, 600 veya 700 yonga setine sahip uyumlu anakartlarda DDR4 RAM ile uyumluluğunu koruyor. Bu nedenle, yeni bir kart veya RAM harcaması yapmadan mevcut donanımınızı yükseltebilirsiniz.

Ek özellikler arasında Wi-Fi 6/6E, Bluetooth 5.3, Thunderbolt 4 ve yakında çıkacak olan Thunderbolt 5 için dahili destek yer alıyor. Ayrıca, yeni işlemcileri ayrı Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 ağ kartlarıyla eşleştirebiliyorsunuz.

Yeni nesil işlemcilerin ayrıntılı özellikleri ise şöyle:

Intel Core 14. nesil işlemci serisi 17 Ekim 2023 tarihinde, yani bugün satışa sunulacak.