Intel ve Qualcomm'dan Apple'a Gına Geldi

Apple, donanım konusunda Intel ve Qualcomm'a güvenmek zorunda olmaktan bıkmış gibi görünüyor!

Apple, Intel ve Qualcomm'dan bıktı

Diğer bir çok akıllı telefon markasına kıyasla, Apple kendi telefonlarını neredeyse baştan aşağı kendi üretiyor. Cihazların dış tasarımı, işletim sistemi ve uygulama yazılımları, arayüz tasarımı ve işlemci üretimi Apple'ın elinde. Ancak yine de telefon ve laptop'lar için bazı önemli parçaların üretimi için harici kaynaklara güveniliyor. Bu da farklı ürün modelleri arasında çip kalitesi farkına sebep oluyor, ayrıca donanım için güvendiğiniz bir iş ortağınız size dava açmaya kalkarsa işler iyice karışabiliyor.

Bu sebeplerden dolayı Apple, Nikkei Asian Review'ın iddiasına göre "Intel ve Qualcomm gibi büyük tedarikçilere olan bağımlılığı azaltarak, yapay zekada daha iyi rekabet edebilmek için tescilli yarıiletkenlerin geliştirilmesi yönündeki çabalarını artırmak," istiyor. Nikkei'ye göre Apple gelecek MacBook'lar, iPhone'lar ve iPad'ler için kendi işlemcilerini geliştirecek ve bu sayede çok daha uyumlu donanımlar üretecek.

Intel işlemcili ürünler ilearasında bulunan güç farkını azaltmak için, Qualcomm'lu bazı cihazlarda bilerek performans düşüklüğü sağladığı iddia edilen şirket, Qualcomm tarafından da mahkemeye verilmiş durumda. Apple, kendi işlemcilerini üreterek hem tüm bu dertlerden kurtulmayı da umuyor olmalı.

Okuyucu Yorumları