Intel ve Samsung, “kaydırılabilir ekranlı" bilgisayar prototipini ilk kez sergiledi

Intel ve Samsung, “kaydırılabilir ekranlı" ilk bilgisayarı tanıttı: Sergilenen prototip izleyenleri büyüledi...

Samsung ve Intel'den “kaydırılabilir ekranlı" ilk bilgisayar

Katlanabilir ekranlar bir süredir akıllı telefonlarla birlikte hayatımızda. Ancak bununla sınırlı kalmayacağını zaten hepimiz biliyoruz, değil mi? Samsung bir süredir farklı tasarım çizgisinde ekran teknolojisiyle ilgileniyordu. Bunun sızıntılarını ve patent örneklerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Güney Koreli şirket sonunda bu patentlerden bazılarını hayata geçirmiş olacak ki, “kaydırılabilir ekranlı” ilk bilgisayar modelinin prototipini gösterdi.

Intel’in düzenlediği Innovation 2022 konferansında sahne alan Samsung Display CEO'su JS Choi ve Intel CEO'su Pat Gelsinger tarafından duyurulan “uzatılabilir OLED ekranlı” bilgisayar konsepti izleyenler tarafından bir hayli ilgi çekici bulundu. iPad Pro benzeri bir tableti elinde tutan Gelsinger, ekranın kenarından tutup çekerek 13 inçlik ekranı 17 inçlik bir ekrana dönüştürdü.

Choi izleyicilere, "PC'ler için dünyanın ilk 17 inçlik kaydırılabilir ekranını duyuruyoruz," derken, "Bu cihaz daha büyük ekran ve taşınabilirlik gibi çeşitli ihtiyaçları karşılayacak," diye de ekledi.

Samsung Display birkaç yıldır kaydırılabilir OLED ekranlar üzerinde çalışıyor. Şirket geçen yıl bir prototip göstermişti. Gelsinger konsept PC'yi OLED ekran teknolojisi ve esnek bir plastik alt tabaka ile neler yapılabileceğinin bir göstergesi olarak nitelendirdi. Ancak elbette Gelsinger'in gösterdiği cihazın yakın zamanda piyasaya çıkmasını beklemiyoruz.