Intel, yeni Raptor Lake işlemcilerini kendi eliyle, "yanlışlıkla" sızdırdı

Raptor Lake işlemcilerin özellikleri ve daha fazlası, doğrudan Intel tarafından sızdırıldı...

Intel, Raptor Lake işlemcilerini kendi eliyle sızdırdı

Intel’in yaklaşmakta olan Raptor Lake işlemcileri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hız aşırtma yetenekleri ve yeni rekor denemesi sızdırılan Raptor Lake işlemcileri bu defa da Intel’in resmi web sitesinde ortaya çıktı.

Sızıntı, Intel’in işlemci kılavuzunda yapılan yanlış bir güncelleme gibi görünse de Raptor Lake işlemci detaylarını içeriyor. Intel’in Kanada web sitesi için hazırlanan makalenin bir bölümünde, 3 adet 12’inci nesil (mevcut Alder Lake) modelin özellikleri tartışılıyor. Ancak sayfada yanlışlıkla yapılan güncellemeyle bunun yerine Core i5-13600K, Core i7-13700K ve amiral gemisi Core i9-13900K olmak üzere 3 Raptor Lake modeli eklenmiş.

Hal böyle olunca Intel’İn yeni işlemci ailesinin çekirdek yapıları da paylaşılmış. Buna göre Core i9-13900K, 24 çekirdek ve 32 iş parçacığı ile gelecekken performans çekirdekleri için maksimum 5,4 GHz frekansı hedef gösterilmiş. Bu da daha önce söylendiği gibi işlemcinin 8 performans çekirdeği ve 16 verimlilik çekirdeğine sahip olacağını gösteriyor.

Listede 13700K da 16 çekirdek ve 24 iş parçacığıyla (yani 8 performans çekirdeği ve 8 verimlilik çekirdeği) görünürken, 5.3 GHz frekansa erişebileceği yazıyor. 13600K ise 14 çekirdek ve 20 iş parçacığı (yani 6 performans çekirdeği ve 8 verimlilik çekirdeği) ve 5.1 GHz'e kadar maksimum frekans değerleriyle listede yer alıyor.

Intel, bunu fark etmekte geç kalmadı ve hatayı düzelterek bu işlemcileri çok geçmeden Alder Lake yongalarını gösterecek şekilde düzeltti. Ancak sızıntı çoktan yayılmıştı. Şimdi gözler yeniden Intel’de. Bakalım Intel, Raptor Lake işlemcilerini ne zaman tanıtacak...