Intel, yeni Arc A7 mobil GPU serisini Nvidia imzalı rakipleriyle karşılaştırdı; ve sonuç...

Intel, yeni Arc A7 mobil GPU serisi için karşılaştırmalı test sonuçlarını paylaştı. Bu sonuçlar, Intel'in elinin Nvidia'ya karşı güçlü olduğuna işaret ediyor.

Intel, yeni Arc A7 mobil GPU serisinin performans testlerini paylaştı

Intel, Arc A7 serisi özel mobil GPU'ları için yeni bir dizi karşılaştırma verisi paylaştı. Test sonuçlarında on yedi farklı oyunu A770M ve A730M kartlarında 1080p'de test eden şirket, bunları Nvidia'nın RTX 3060 ve RTX 3050 Ti'nin Max-Q dizüstü bilgisayar türevleriyle karşılaştırdı.

Bu sonuçlar, Intel'in Arc GPU'larının, Nvidia muadillerine karşı ortalama olarak yaklaşık %12'lik bir performans farkıyla, RTX kartlarından bir miktar daha iyi performans sergilediğini gösteriyor. A770M, test edilen 17 oyunun 14'ünde RTX 3060'ı, A730M ise 12 oyunda RTX 3050 Ti'yi yenmeyi başardı. Bunların içerisindeki en büyük fark, A730M'nin 3050 Ti'den neredeyse %50 daha iyi performans gösterdiği Control oyununda görüldü.

Ancak, bir üretici tarafından sağlanan karşılaştırmalı test sonuçlarına her zaman dikkatli yaklaşmakta fayda var. Arc A7 GPU'lar şu anda yalnızca Çin anakarasında satılan az sayıda dizüstü bilgisayarda mevcut olduğundan dolayı henüz bu sonuçlar tam anlamıyla doğrulanamıyor. Ayrıca Intel tarafından test edilen Arc dizüstü bilgisayarların üretim öncesi modeller olduklarını, Nvidia dizüstü bilgisayarların ise MSI ve Asus'un mevcut birimleri olduğunu da hatırlatmak gerekli.

Intel performans açısından küçük bir avantaja sahip gibi görünse de, Nvidia'nın Max-Q kartlarının güç açısından halen daha verimli bir seçenek olduğunu da belirtelim...