Intel, yeni Arc Pro A serisi GPU'larını resmi olarak tanıttı

Intel, medya ve eğlence uygulamaları için optimize edilmiş yeni Arc Pro A-serisi GPU'larını resmi olarak tanıttı.

Intel’in yeni Arc Pro GPU'ları tanıtıldı

Intel, Arc Pro A serisi GPU'larının piyasaya sürüldüğünü duyurdu. En son seri, Intel Arc Pro A30M, A40 ve A50 modellerini içeriyor.

Bu üç ürün, yerleşik ışın izleme donanımı, makine öğrenimi yetenekleri ve "endüstride bir ilk" olan AV1 donanım kodlama hızlandırması ile birlikte geliyor. A30M GPU, mobil form faktörleri için mevcut olacak, diğer ikisi ise iş istasyonlarında kullanılacak.

Intel Arc Pro A40, ince iş istasyonlarını veya küçük form faktörlü PC'leri hedefliyor ve 3,5 teraflop grafik gücü, sekiz ışın izleme çekirdeği ve 6 GB GDDR6 belleği ile tek yuvalı bir form faktöründe olacak. Intel Arc Pro A50, geleneksel iş istasyonlarını hedefliyor ve 4,8 teraflop grafik gücü, sekiz ışın izleme çekirdeği ve 6 GB GDDR6 belleği ile çift yuvalı form faktöründe olacak.

Intel Arc Pro A30M GPU, cep telefonlarını ve dizüstü bilgisayarları hedefliyor ve 3,5 teraflop grafik gücü, sekiz ışın izleme çekirdeği ve 4 GB GDDR6 bellek sunuyor. Ayrıca, A40 ve A50 iş istasyonu GPU'ları, çoklu monitör yapılandırmaları için dört Mini DisplayPort'a da sahip olacak. Yeni Arc A40 ve A50, mevcut Arc A380 oyun kartının iş istasyonu versiyonları olarak değerlendiriliyor.

Şu anda, Blender gibi medya ve eğlence uygulamaları için optimize edilmiş en yeni Arc Pro serisi GPU'ların tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. Intel, bunun bu yıl içinde gerçekleşeceğini ve ürünlerin mobil ve masaüstü ortakları tarafından satışa sunulacağını söylüyor.