Intel'in Broadwell-H işlemcileri tanıtıldı!

Tüm dünya Skylake işlemcilerini beklerken Intel, bizi biraz daha oyalayacak bu yeni seriyi tanıttı!

Intel'in yeni canavarları!

Intel, yeni masaüstü işlemcilerini Tayvan'daki Computex etkinliğinde gösteriyor. Yeni işlemcilerin çoğu, masaüstü piyasasına ilk kez çıkan Iris Pro Graphics 6200 GPU'yla geliyor.

Core i7, Core i5 Broadwell-H modelleri, Intel'in 14nm işlem teknolojisiyle üretiliyor. 47W - 65W arasında TDP'ye sahip olan işlemciler, çift ve dört çekirdekli modeller olarak karşımıza çıkıyor. İşlemcilerin birkaçı kilitsiz olduğundan, overclock'a imkan tanımaktalar. Dahası Intel, işlemcinin grafik performansının daha önce HD Graphics 4600 kullanan işlemcilere kıyasla iki kat daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

Intel, sunucuları unutmadı

İşlemci üreticisi Intel, etkinlikte daha güçlü grafik alt-sistemi olan Xeon E3 CPU'yu da tanıttı. E3-1200 v4, Iris Pro graphics P6300 GPU sayesinde Intel'e göre en güçlü veri merkezi grafiklerini sunuyor. Bu Xeon'ları kullanan bir sunucu rack'i, 4300 HD video akışından fazlasını aynı anda sunabiliyor - bu, önceki nesle göre yüzde 40 daha iyi performans anlamına geliyor.

Intel'in şu anki işlemci nesli, bu senenin ilerleyen aylarında ortaya çıkacak 6. nesil Intel işlemcisi Skylake'in öncesindeki son işlemci serisi olarak değerlendiriliyor.

Okuyucu Yorumları