Intel’in hatası, tüm Arc Alchemist A serisinin de sızmasına neden oldu

Tüm Arc Alchemist A serisi, Intel’in sürücüsündeki bir dikkatsizlikle birlikte ortaya çıktı.

Intel’in hatası, tüm Arc Alchemist A serisini ortaya çıkarttı

Bu yılın Mart ayının sonunda Intel, merakla beklenen Arc grafik kartını tanıtmıştı. Bu tanıtımda başlangıçta mobil GPU'ların, ardından da yıl içinde masaüstü GPU’ların geleceği söylenmişti. Ancak belki de birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratacak bir gelişme, Intel’in bu grafik işlemcileri sadece Asya pazarına yönelik ürün geliştiren OEM'ler ve sistem entegratörlerinin kullanacağını belirtmesi olmuştu.

Yine de, nihayet piyasaya sürüleceği yılın ilerleyen günlerinde bir Arc masaüstü GPU almayı dört gözle bekliyorsanız, hangi SKU'yu satın almayı tercih edeceğinizi şimdiden planlayabilirsiniz. Bunun nedeni, tüm Arc Alchemist A serisinin en son Intel beta sürücüsü ile sızdırılmış olmasıdır.

Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, halihazırda mevcut olan birkaç modelin yanı sıra piyasaya sürülmemiş Arc modellerinin bir listesi, Intel tarafından listelendi.

Intel Arc, Core serisi CPU'ları gibi üç çeşit olarak sunulacak. Giriş seviyesi parçalar Arc 3 (A3) serisini içerecek. Benzer şekilde, daha yüksek SKU'lar Arc 5 (A5) ve Arc 7 (A7) olacak.

Bu, Intel'in sürücülerinin gelecekteki duyurulmamış ürünler hakkında bilgi sağladıkları ilk durum değil. Geleceğin iddia edilen Intel Arc Elasti mimarisine ilişkin bilgiler de bir sürücü aracılığıyla sızdırılmıştı. Elasti’nin, Intel'in kod adı Druid olan dördüncü nesil Arc tasarımının halefi olabileceği düşünülüyor.