Intel'in kurucu ortağı ve Moore Yasası'nın babası olan Gordon Moore hayatını kaybetti

Intel'in kurucu ortağı olan ve Moore Yasası'nın babası olarak tanınan Gordon Moore, hayatını kaybetti.

Moore Yasası'nın babası aramızdan ayrıldı

Intel, kurucu ortaklarından Gordon Moore'un 94 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Moore'un Cuma günü Hawaii'deki evinde ailesiyle birlikte huzur içinde yaşama gözlerini yumduğu bildirildi. Moore, Intel'i Temmuz 1968'de Robert Noyce ile birlikte kurmuştu ve 2006'da emekli başkan olarak görevinden ayrılana kadar çeşitli görevlerde bulundu.

Moore Yasası'nın babasıydı

Bir entegre devredeki transistör sayısının kabaca her iki yılda bir ikiye katlandığını iddia eden Moore Yasasını duymuş olabilirsiniz. İşte bu Moore Yasası da Gordon Moore tarafından ortaya atılmıştı. Moore başlangıçta 1965'te transistörlerin her yıl ikiye katlanacağını söylemişti, ancak 1975'te bunu revize ederek her iki yılda bir olarak değiştirdi. O zamandan beri, Moore Yasası büyük ölçüde doğru kaldı, ancak şu anda o kadar önemli olmadığını söyleyenler de bulunuyor.

Mevcut Intel CEO'su Pat Gelsinger, Moore hakkında şunları söyledi: “Gordon Moore, içgörüsü ve vizyonuyla teknoloji endüstrisini tanımladı. Transistörlerin gücünü ortaya çıkarmada etkili oldu ve onlarca yıl boyunca teknoloji uzmanlarına ve girişimcilere ilham verdi. Intel'de Moore Yasası'ndan ilham almaya devam ediyoruz ve periyodik tablo tükenene kadar takip etmeyi amaçlıyoruz. Dünyadaki her insanın hayatını iyileştirmek için teknolojinin gücünü kullandığımız için Gordon'un vizyonu bizim gerçek yön işaretimiz olarak yaşamaya devam ediyor. Kariyerim ve hayatımın büyük bir kısmı, Gordon'un Intel'in başındaki liderliğinin ateşlediği olasılıklar içinde şekillendi ve onun mirasını ileriye taşımanın onuru ve sorumluluğu ile onur duyuyorum.