Intel'in Minik Oyuncakları Tarihe Karıştı!

Intel'in Raspberry Pi'ye karşı sunduğu rakip ürünlerden en çok bilinenleri, ani bir iptal kararı ile birlikte tarihe karıştı!

Intel'den ölüm fermanı!

Intel'in Edison, Joule ve Galileo modüllerine elveda deme vakti geldi. Firma, geliştirici seti serisini iptal etti. Bu setin büyümekte olan Internet of Things arenasında bir yer sağlaması beklenmekteydi. Ayrıca Intel Recon Jet akıllı gözlük ürünlerinin bazılarını da iptal etti ancak bunun büyük bir sürpriz olduğu söylenemez.

Galileo ile Intel direkt olarak ARM ile güçlendirilen Raspberry Pi ile rekabet etmeyi amaçlıyordu ve Edison tam bir geliştirme setinin boyutunu bir SD kart boyutuna küçültmüştü. Geçtiğimiz yıl sunulan Joule ise şirketin şu ana kadar ürettiği en güçlü modülüydü.

Intel bu ürünlerin neden iptal edildiğine dair bir açıklama yapmış değil ancak iptal edildikleri kesin gözüküyor.

Intel'in giyilebilirler için küçük modülü Curie halen varlığını koruyor. Firma kesinlikle mobil alanında yaptığı hatayı yaparak nesnelerin interneti yarışının dışında kalmak istemiyor. Bu yüzden de bu modüllerin bu kadar erken bir dönemde iptal edilmesini anlamak güç. Ancak Intel direkt olarak tüketicilere pazarlayacağı ürünler yerine daha açık, kamu tarafından liderlik yapılan çözümlere yönelmiş gibi gözüküyor.

Recon Jet söz konusu olduğunda ise Google Glass'ın başarısızlığının ardından akıllı gözlüklere daha az kaynak ayırmak oldukça mantıklı...

Okuyucu Yorumları