Intel'in Yeni İşlemcisi, AMD'ye mi Yer Verecek?

Kulağa pek gerçekçi gelmese de yeni bir dedikodu, Intel'in bir sonraki laptop işlemcisinin AMD grafikleriyle geleceğini söylüyor!

AMD, Intel işlemciye mi giriyor?

Dedikodulara göre Intel, AMD'nin Vega grafik teknolojisini kullanan bir mobil işlemci üretebilir.

Dedikodunun kaynağı, Wccftech'in paylaştığı bir Intel slaytı. Slaytın başlığında yer alan "Vega Inside, Mobile Performance Outside" sözcükleri, içerisinde Vega grafik teknolojisine sahip bir mobil işlemci görebileceğimizi söylüyor. Bu tür bir dedikoduya elbette bolca şüpheyle bakmakta fayda var.

Teoriye göre Intel, bir sonraki mobil işlemci serisi Coffee Lake-H'ye AMD'nin Vega teknolojisini eklemek istiyor veya bunu 2018'de çıkacak 10nm'lik Cannon Lake-Y işlemciler için planlıyor.

Sızan slayt, Intel işlemcili notebook'lardaki Vega grafik yongasından bahsediyor da olabilir, bu yüzden şimdilik her şey dedikodudan ibaret. Bununla birlikte başlıkta yazanlar, daha çok entegre AMD grafikli bir Intel işlemcisinden bahsediyor gibi görünüyor.

Bu dedikoduya güç kazandıracak bir nokta ise daha önce dedikodularını duyduğumuz "Intel Radeon grafiklerine" yönelik beklenti.

Gerçekçi olmak gerekirse bu sızıntı sadece bulanık bir slayta dayanıyor ve oldukça şüpheli görünüyor. Bu arada entegre Radeon Vega grafiklerine sahip Ryzen mobil işlemcilerini yakında göreceğiz ve bu grafik yongalarının ne kadar güçlü olduğunu tecrübe etme şansı bulacağız.

Okuyucu Yorumları