Intellica'dan yeni ürün

Büyük ölçekli veri transferleri ve senkronizasyonlarını hatasız yapmak mümkün.

Intellica'dan yeni ürün

Intellica tarafından sektöre sunulmuş yeni bir ürün olan ICC (Intelligent Consistency Checker), temelde, bir kurumda farklı sistemler arasındaki olası veri tutarsızlıklarını tespit etmek, tespit edilen tutarsızlıklar konusunda kullanıcıları ve/veya sistemleri uyarmak ve düzeltmeler için yol göstermek amacını güden bir çözümdür.

ICC'nin gözlenen ilk faydası, iş birimlerinin ve özellikle tepe yönetimin, oluşturulan raporlara ve doğruluğuna olan güveninin artması, bunun sonucu olarak da BT birimleri üzerinde raporlar ve verilerin sağlığı konusunda baskının son derece azalmasıdır.

ICC, farklı veri kaynakları ve/veya sistemleri arasında tutarlılık kontrollerini otomatik olarak gerçekleştirebilmektedir. Veri karşılaştırmalarını kolaylaştırmak için, iş ve/veya IT kullanıcıları tarafından kolaylıkla oluşturulabilecek, genel amaçlı şablonlar ve bu şablonlar üzerine tanımlanmış daha özel kurallar kullanmaktadır. Tutarsızlık kontrollerini iş kullanıcıları tarafından belirlenmiş olan iş kurallarına göre yapmaktadır.

ICC aşağıdaki durumların herhangi birinde kullanılabilmektedir:

· Bir proje ortamında tutarlılık kontrol sistemi olarak

· Herhangi bir veri entegrasyon sürecinin beklenen sonuçtan farklı bir sonuç oluşturduğunu algılanması amacıyla

· Verinin oluşma trendlerinin izlenmesi (örneğin haftalık değişimi normalde ± %5 olması gereken bir verinin bir hafta %25 değiştiğin tespiti ve alarm olarak iletilmesi)

· Önceden belirlenmiş eşiklerin aşılması durumunda alarmlar üretilmesi

· Verideki anormalliklerin algılanması

· Önceden belirlenen kurallara uymayan tüm verinin algılanması

· İki veya daha fazla sistem arasında çapraz kontrol yapılması

· Geçiş (migrasyon) ve dönüşüm (transformasyon) projelerinde eski ve yeni sistemler arasında veri tutarlılığının sağlanması

Kurumlar açısından ilk akla gelen faydalar, iş kullanıcılarının ve özellikle tepe yönetimin kullanımına sunulan raporların doğru ve tutarlı bir kapsama sahip olmalarının sağlanması, doğru resmin görülmesi, böylece bu raporlara dayanarak alınan iş kararlarının da daha isabetli olması ve yararlı sonuçlar doğurmasıdır.

Bunun yanı sıra tutarsız veriye dayanan iş akışlarının, müşteri temaslarının ve benzeri faaliyetlerin azaltılmasıyla iş verimliliğinin ve karlılığın arttığı, özellikle çok sayıda operasyonel sisteme, farklı veri tabanlarına sahip kurumlarda merkezi bir kontrol sağlanabildiği gözlenmiştir.

ICC ürünü, harici ve merkezi bir kontrol mekanizması olduğu için, birçok farklı uygulama alanı olabilmekte, bu anlamda da son derece verimli ve geriye dönüşü yüksek bir yatırım olmaktadır. Örneğin, ICC bir sigorta şirketinde denetleyici kuruma sunulan raporların doğruluğunu sağlarken, bir başka büyük kurumda Kurumsal Veri Ambarı'nın iç tutarlılığını kontrol etmekte, başka müşterilerimizde farklı ve karmaşık sistemlerden alınan verilerin belli kurallara uygun olarak doğru ve tutarlı olduğunu tespit etmekte, diğer bazı kurumlarda ise dönüşüm ve geçiş projelerinde uçtan uca doğruluk ve tutarlılık testlerinde süreci çok kolaylaştıran bir test aracı olarak kullanılmaktadır.

Okuyucu Yorumları