İnternet deneyimini tamamen değiştiren Arc Tarayıcı, Windows 11'e de geldi

macOS'un popüler tarayıcısı Arc Browser, nihayet Windows 11 için kullanıma sunuldu. Peki Windows kullanıcıları için oldukça yeni olan bu tarayıcı ne gibi özellikler sunuyor?

İnternet deneyimini tamamen değiştiren Arc Tarayıcı, Windows 11'e de geldi

macOS kullanan birçok kişi tarafından tercih edilen popüler internet tarayıcısı Arc Browser, kapalı beta test sürecinin ardından Windows 11 için resmi olarak yayınlandı. Şu anda yalnızca Windows 11 için mevcut olan tarayıcının Windows 10 sürümü de yolda.

Chrome ve Edge gibi tarayıcıların alternatifi olan Arc aslında oldukça özgün bir tarayıcı. Tarayıcı, dikey sekmeler ve yer imleri içeren katlanabilir bir kenar çubuğuna sahip, yani üst kısımda bir sekme yok. Bu da kullanıcılara ziyaret edilen web sitelerinde dağınıklık yaratmadan temiz bir görünüm sağlıyor. Ayrıca, kullanıcıların masaüstündeki klasörler gibi çalışan alanlar oluşturmasına da olanak tanıyor. Aynı anda hem yemek tarifi arıyor hem de iş başvurusu mu yapıyorsunuz? Birinci alandaki sekmeleri ve araştırmaları bir alana, ikincisini ise başka bir alana atmanız yeterli.

Arc'taki Peek özelliği kullanıcıların bir bağlantıyı açmadan önce ön izlemelerini sağlarken, Little Arc bir şeyi hızlı ve minimum bellek kullanımıyla görüntülemek için hafif bir tarayıcı penceresi açıyor. Tarayıcıları onlarca yıldır aynı şekilde kullandığımız göz önüne alındığında Arc ile biraz öğrenme eğrisi var, ancak birçok kullanıcı için buna değeceği kesin.

Ayrıca tarayıcı son derece özelleştirilebilir, rakip tarayıcılarda bulunmayan türden kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Arc aslında kullanıcıların ziyaret ettikleri herhangi bir web sitesinin görünümünü özelleştirmelerine de izin veriyor, böylece insanlar siteyi neon yeşile bile çevirebiliyor. Ek olarak, Chrome eklentileri Arc ile de çalışarak geçiş yapmak isteyenler için büyük kolaylık sağlıyor.

Buradaki bir diğer önemli detay ise Swift entegrasyonu. Arc aslında Apple tarafından iOS, Mac, Apple TV ve Apple Watch için uygulamalar oluşturmak üzere oluşturulan bir programlama dili olan Swift üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla tarayıcının geliştiricisi Arc'ı Windows'a getirerek Swift'i de ilk kez Windows'a getirmiş oluyor.

Bu arada, eğer tarayıcıya bir şans vermek isterseniz, tamamen ücretsiz olduğunu belirtelim.