İnternet efsanesi Nyan Cat, "Filistin'e Özgürlük" demek için geri döndü

Gökkuşağı püskürterek ilerleyen, internetin belki de en ünlü kedisi olan Nyan Cat, 12 yıllık emeklilik döneminden sonra "Filistin'e Özgürlük" mesajı vermek için geri döndü.

İnternet efsanesi Nyan Cat, "Filistin'e Özgürlük" demek için geri döndü

İnternetin en sevimli meme'lerinden biri 12 yıllık sessizliğini bozdu. Nyan Cat geri döndü ve bir mesajı var: Filistin'i özgür bırakın.

Bir zamanlar gökkuşağı yayan ve vücudu Pop-Tart'tan ibaret olan bu kedicik internet kültürünün her yerde bulunan bir parçasıydı. İnternetin en popüler meme'lerinden biri olan bu görselin orijinali, kendi kedisi Marty'den esinlendiğini söyleyen illüstratör Chris Torres'e ait. Nyan, 2011'de YouTube'da yayınlanan bir videoda neşeli bir müzik parçasıyla ölümsüzleştirildi ve viral hale gelerek e-kedinin kolektif dijital bilincimizde temel bir demirbaş haline gelmesine yardımcı oldu.

Hafta başında, 2011 yılında orijinal "Nyan" videosunu yayınlayan YouTube hesabı 12 yıl sonra ilk kez başka bir video yayınladı. "saraj00n" ya da Sara June olarak bilinen bir kullanıcıya ait olan hesap, sadece "miyav" başlıklı kısa bir video yayınladı.

Video, bir dizi mesaja dönüşmeden önce orijinaliyle aynı enerji ve görüntülerle başlıyor. Sonrasında ise Filistin'e özgürlük mesajları beliriyor. Saraj00n videonun altında ayrıca Filistinli Çocuklara Yardım Fonu ve Barış için Yahudi Sesi de dahil olmak üzere bir dizi ilgili siteye bağlantı veriyor.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışma geçtiğimiz ay Hamas tarafından düzenlenen ve yaklaşık 1,400 İsraillinin ölümüne yol açan bir saldırının ardından patlak verdi. İsrail misilleme olarak, hükümetin Hamas'ı hedef aldığını iddia ettiği ancak Gazze'nin sivil nüfusunu büyük ölçüde etkileyen büyük bir bombalama kampanyası başlattı. Bombalanan hedefler arasında yoğun nüfuslu yerleşim bölgeleri, hastaneler, mülteci kampları, fırınlar, ambulanslar ve diğer birçok kamu hedefi yer aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre geçtiğimiz ay içinde yaklaşık 4.000'i çocuk olmak üzere en az 10.000 Filistinli öldürüldü.

Nyan Cat'in yalnız olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yaşanan katliam tüm dünyada protestolara neden oldu ve on binlerce insan Gazze'de ateşkes ve insancıl bir barış süreci çağrısında bulundu.