Internet Explorer 6'nın sonu!

Microsoft'un popüler internet tarayıcısı Internet explorer 6'nın sonu geldi! İşte dev gelişme...

Internet Explorer 6'nın sonu!

Microsoft, Internet Explorer 6'yı uzun zamandır bitirmek için uğraşıyor. Ancak Microsoft istediği ölçüde başarı sağlayamadı.

Şimdi Google, Microsoft'a destek oluyor ve Internet Explorer 6'yı desteklemeyi bırakıyor. Birbiri ardına çıkan güvenlik açığı haberlerinden sonra IE6'nın fişini arama devi çekecek.

Google, Internet Explorer 6'ya Google Apps, Docs ve Sites hizmetlerinde destek vermeyi durduruyor. Artık Internet Explorer 7 ve üstü sürümler desteklenecek. Firefox'ta ise 3.0 üstü, Google Chrome'da 4.0 ve üstü, Safari'de ise 3.0 ve üstü sürümler desteklenecek.

Bu değişimin 1 Mart'ta gerçekleşmesi bekleniyor. IE 6 ile bu hizmetlere erişmeye çalışan kullanıcılar pek çok özelliğin çalışmayacağını görecek. Önümüzdeki yıl içerisinde Gmail ve Google Calendar da IE6 desteğini kesecek. Video devi YouTube ise IE desteğini azaltmaya çoktan başladı.

Google IE6'yı bitirecek!

Google IE6'yı bitirecek!
Sadece Gmail ile de kalmayacak!

Internet Explorer 6 sunduğu özel yazılım uyumluluğu sebebiyle şirketlerde ve devlet dairelerinde vazgeçilemeyen bir tarayıcı.

Ancak artık bu hizmeti kullananlar internet üzerinde erişebildikleri hizmetlerin gitgide azaldığını fark edecek.

Sosyal ağlara, video paylaşım sitelerine hatta girip e-postalarına bile bakamaz hale gelecekler. Çünkü Google'ın bu hamlesinin geniş destek görmesi bekleniyor. Digg gibi bazı online devler de bu tür bir girişimin işaretlerini veriyor; arkası da gelecek.

Kullanıcılar gönüllü olarak yeni sürümlere geçmediği için internet üzerindeki güvenlik riskleri inanılmaz bir şekilde yükselişte. Bu tehlikeyi durdurmanın yolu da güncel yazılım kullanmayı zorunlu hale getirmek oluyor.

Okuyucu Yorumları