Internet Explorer 8, 9 ve 10 ömrünü tamamladı

Microsoft, sadece 5 gün sonra, bu Internet Explorer'ların tabutuna son çiviyi çakıyor!

Microsoft onları öldürdü!

Microsoft yeni tarayıcısı Edge'in tanıtımına devam ederken, eski web tarayıcısı Internet Explorer'ın tabutuna bir çivi daha çaktı. Şirket, yaşlanan tarayıcının 8, 9 ve 10 numaralı sürümleri için 12 Ocak Salı gününden itibaren desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Bu duyuru doğrultusunda, Microsoft aynı gün tarayıcının bahsi geçen sürümleri için bir yama dağıtacak. KB3123303 ile kullanıcılara tarayıcılarını yeni bir sürüme yükletmek isteyip istemediklerini soran bildirimler gösterecek. İlgili yama Windows 7 ve Server 2008 R2 üzerinde çalışan makinelere yüklenecek.

Microsoft'un yukarıda belirtilen Internet Explorer sürümleri için güvenlik güncellemeleri ve teknik destek sağlamayı sonlandıracağını bilmek son derece önem taşıyor. Bu tür yaşam ömrü sona ermiş programları kullanmaya devam etmek siber suçlular tarafından faydalanılabilecek ciddi güvenlik açıklarına yol açabilir.

Son olarak Microsoft kullanıcılara eski web tarayıcısının son sürümü olan Internet Explorer 11'e geçmelerini veya Windows 10 yükseltmesi yaparak Microsoft Edge kullanmaya başlamalarını öneriyor.

Okuyucu Yorumları