Internet Explorer, hala en popüler tarayıcı!

Bir yandan Windows 10'u tanıtan Microsoft'un yüzü, diğer yandan Internet Explorer'la gülüyor!

Internet Explorer yenilmiyor!

Windows 10'u henüz gösteren Microsoft'un önünde önemli bir dönem var. Peki firmanın web tarayıcısı Internet Explorer, şu sıralar nasıl bir performans gösteriyor?

Net Applications'ın rakamları, Internet Explorer'ın web tarayıcılarında hala önde gittiğini gösteriyor. Toplamda ise Microsoft'un ürünleri, piyasanın neredeyse yüzde 60'ını elinde bulunduruyor. IE'nin hemen arkasından gelen Chrome ise bir ay önceki pazar payını yüzde 19'dan yüzde 21'e yükseltmiş durumda.

Chrome'un büyümesi, Firefox'a küçülme olarak yansıyor. Bir sene önce pazarın yüzde 20'sini elinde bulunduran tarayıcı, şu an sadece yüzde 14'lük bir paya sahip. Safari, yüzde 5 ile kullanım oranını sabitlemiş görünüyor. Diğer web tarayıcılarının kullanım oranlarının ise yavaşça düştüğü görünüyor.

Internet Explorer, hala en popüler tarayıcı!

Internet Explorer'a geri dönersek, tarayıcının farklı sürümlerinin farklı performanslar sergilediklerini görüyoruz. Windows 7'nin varsayılan tarayıcısı IE 8'in pazarın yüzde 22'sinden fazlasını ele geçirdiği görünüyor. IE'nin daha yeni sürümleri olan IE 10 ve 11'in ise yavaşça gerilediği gözleniyor. Tarayıcının en son sürümü olan IE 11, şu an sadece yüzde 17 kullanım oranına sahip.

Şu anki rakamlar, yazılımlarının en son sürümünün kullanılmasını isteyen Microsoft için çok da avantajlı görünmüyor.

Okuyucu Yorumları