İnternette daha az harcamanın 5 yolu!

Paranızı internet alışverişlerine kaptırdığınızı düşünüyorsanız, bu yazımızı okumalısınız!

Daha az harcamanın 5 yolu!

Çevrimiçi mağazalar, büyük kolaylıklar sunabildikleri gibi, bu kolaylıklarından dolayı cüzdanınızın düşmanı da olabiliyorlar. Alışveriş alışkanlıklarınızın giderek kötüleştiğini düşünüyorsanız, aşağıdaki ipuçlarımız paranızı çöp kutusuna atmanızı engelleyebilir. İşte internette daha az para harcamanızı sağlayacak 5 ipucu.

1. "Günlük fırsatlar" epostalarından kurtulun

İnternetten alışveriş yapıyorsanız, kampanyalarla ilgili epostalara kaydolmuş olabilirsiniz. Kampanyalar bazen gerçekten avantajlı olsalar da, yanıltıcı olabiliyorlar. Çoğumuz günün her dakikası alışveriş yapmayı düşünmesek de iyi görünen fırsatlar, bizi alışveriş yapmaya teşvik edebiliyor. Ancak kendimizi kontrol etmediğimiz sürece bu epostalar, bizi sürekli alışveriş yapmaya sevk edecektir. Paradan tasarruf etmek için bu tür eposta listelerinden çıkmanızı tavsiye ediyoruz.

2. Ödeme bilgilerinizi kaldırın

Büyük çevrimiçi mağazaların sunduğu "tek tıklamayla satın alma" işlevi, ürünleri düşünmeden, kolayca satın almanıza izin veriyor. Ancak bu kolaylık, kendinizi kontrol etmesini bilmiyorsanız, bütçenizin hızla erimesi anlamına geliyor. Alışveriş sitelerinde kayıtlı olan kartlarınızı, sitelere oturum açarak kaldırın.

Sahip olmadığınız parayı harcamayın

Sahip olmadığınız parayı harcamayın

3. Olmayan parayı harcamayın

Kredi kartları göründükleri kadar masum değiller. Hayatınızda ekonomik anlamda huzurlu ve rahat hissetmek istiyorsanız, olmayan parayı harcamayın. Kredi harcama istedi, çoğu kişiyi borca batma endişesine sürüklüyor. Kredi kartının faydalı olabileceğini de kabul ediyoruz, ancak çoğu şey gibi yanlış kullanıldığında hayatınızı karartabilir.

4. Bekleme listesi oluşturun

Kendinizi internetten alışveriş yapmaktan alıkoyamıyorsanız, bu yöntem gözünüzü açmanızı sağlayabilir. Tüm ihtiyacınız olan bir kağıt ve bir kalem. İhtiyacınız olduğunu düşündüğünüz, satın almak istediğiniz şeyleri, tarihiyle birlikte bir kağıda yazın. 30 gün bekleyin. Aradan 30 gün geçtiğinde yazdığınız şeyi halen istiyorsanız, artık onu alabilirsiniz.

5. Satış yapan siteleri engelleyin

İnternette para harcama dürtünüzün önüne hiçbir şekilde geçemiyorsanız, en iyi çözüm sizi kendisine çeken siteleri engellemek olabilir. Siteyi göremiyorsanız, parayı harcayacak bir yolu da muhtemelen bulamayacaksınız.

Okuyucu Yorumları