iOS 10.1 beta'sında "Plus"a özel sürpriz!

iPhone 7 Plus'ın kamerasındaki bu harika özellik iOS 10.1 beta sürümüyle herkese sunuldu!

iOS 10.1'deki sürpriz!

Geçtiğimiz gün herkese açık olarak yayınlanan iOS 10.1 beta sürümü Apple'ın en yeni amiral gemisinin en iyi kamera özelliğini herkesin kullanımına sunuyor.

Yalnızca iPhone 7 Plus'ta yer alan yeni 'Portre' modu daha önce Huawei ve HTC modellerinde de karşımıza çıkan çift kamera teknolojisinden yararlanarak bir manzaranın derinliğini hesaplamak için çift lensi kullanıyor ve portrelerinize yapay bir arka plan bulanıklığı ekliyor.

Bu sayede fotoğraftaki kişiler arka plandan bir anlamda izole edilebiliyor ve ortaya çıkan kareler de sanki bir DSLR ya da aynasız kamerada çekilmiş gibi duruyor.

Apple aslında bu özelliğin 2016'nın sonlarına doğru kullanımda olacağını söylemiş olsa da bu herkese açık beta sürüm kullanıcıların özelliğe ücretsiz olarak erişmesini sağlıyor. Diğer yandan söz konusu özellikle elde edilen karelerin gerçek bir DSLR kadar sahici durmadığı da gelen eleştiriler arasında. Ama elbette profesyonel olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmeyen ortalama kullanıcıların bu nüansı fark etmeleri de oldukça zor.

iOS 10.1'in herkese açık beta sürümüne bu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları