iOS 16'nın en önemli yeniliklerinden biri, ilginç bir sorunla karşı karşıya

iOS 16'nın öne çıkan özelliklerinden biri, iOS 16 kullanmayan cihazlarda sorun yaratacak gibi görünüyor.

iOS 16'nın en önemli yeniliğinde sorun çıktı

Apple iOS 16'yı duyurduğunda en çok dikkat çeken yeniliklerden biri, iMessages'ı düzenleme yeteneği olmuştu.

Ancak, 9to5Mac'in haberine göre bu özellik, şimdilik, en azından beta sürümleri üzerindeki haliyle çözülmesi gereken önemli sorunlara sahip. Bir iOS 16 kullanıcısı bir mesaj gönderir ve ardından bu mesajı düzenlerse, iOS 16 öncesi sürümler, örneğin iOS 15 çalıştıran cihazlar, düzenlenmemiş mesajı ve ardından düzenlenen mesajla birlikte "Düzenlendi" ifadesini içeren yeni bir metin alıyor. Başka bir deyişle düzenlenen mesaj, yeni bir mesaj olarak karşı tarafa ulaşıyor.

9to5Mac'e göre Apple, henüz düzenleme özelliğinin çalışmasını tam olarak çözemedi. iOS 16'nın iPhone 8'e kadar geri dönen cihazlar için mevcut olacağı göz önüne alındığında, sorunun çoğu iPhone sahibi için uzun süre devam etmeyeceğini tahmin edebiliriz. iOS 16 hala geliştirme aşamasında ve Eylül ayında gelmesi muhtemel görünüyor. O zamana kadar şirketin, bu sorunu çözmesi bekleniyor.

iOS 16 ile birlikte kullanıcılar, iMessage'ları düzenleme yeteneğinin yanı sıra, yeniden tasarlanmış bir kilit ekranı ve Apple Haritalar'da iyileştirmeler görecek.