iOS 17'ye otomobil sahiplerini sevindirecek yeni bir özellik daha geliyor

iPhone'un Visual Look Up özelliği, iOS 17 ile birlikte otomobil sahiplerini sevindirecek yeni bir yeteneğe daha kavuşuyor.

iOS 17'den otomobil sahiplerini sevindirecek yeni bir özellik

Aracınızı kullanırken gösterge panelinizde bir anda uyarı ışıkları yanarsa, yapabileceğiniz en mantıklı hareket onu servise götürmektir. Ancak gösterge panelindeki her işaretin ne anlama geldiğini bilmek, servise gitmeden işinizi kolaylaştırabilir. Aracınızın ne söylediğini bildiğinizden emin olmak için iki şeyden birini yapabilirsiniz: Kullanım kılavuzunu okumak veya kullanıma sunulduğunda iPhone'unuzu arızalı aracınız için bir çevirmene dönüştürecek olan iOS 17'ye yükseltmek.

iOS 17'nin beta sürümünü test eden bir Reddit kullanıcısına göre, Visual Look Up özelliğinin kapsamı, bir aracın gösterge panelindeki çeşitli işaretlerin tümünü içerecek şekilde genişletiliyor. Reddit kullanıcısı yahlover, iOS 17 beta sürümünün bir arabanın dörtlü farlarını yakan düğmeyi gösteren çift üçgen ve hatta ön camın buzunu çözen ayar gibi işaretleri başarıyla tanıdığı ve açıklamalarını gösterdiği birkaç ekran görüntüsü paylaştı.

Visual Look Up nedir?

Apple, iOS 15 ile birlikte iPhone'un kamerasıyla çekilen fotoğrafları analiz etmek için yapay zekayı kullanan ve bunları deşifre etmeye çalışarak fotoğrafta ne olduğu hakkında daha fazla bilgi sağlayan Visual Look Up adlı bir özellik sundu. iPhone'a parkta gördüğünüz köpeğin cinsini ya da komşunuzun bahçesinde ne tür bir çiçek yetiştiğini tespit etme olanağı sağladı.

Bu, yapay zekanın pratik faydalarını gösteren bir uygulama ve Apple, Visual Look Up özelliğinin yeteneklerini genişletmeye devam ediyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz ay şirket, iOS ve iPadOS'e gelen yeni erişilebilirlik özelliklerini duyurmuştu. Büyüteç uygulamasına gelen Point and Speak (İşaret Et ve Konuş) özelliği görme engelli kişilerin, mikrodalgadaki çeşitli düğmeler gibi şeylerin otomatik olarak tanınması ve yüksek sesle okunmasını sağlıyordu.

Arıza ışıkları artık tüm araçlarda neredeyse evrensel hale gelmiş olsa da, özellikle yeni sürücüler için hala anlaşılmaz olabiliyor. Eninde sonunda araç gösterge panelleri, kontroller ve uyarılar hakkında daha açıklayıcı bilgiler sunabilen dev ekranlar haline gelecek olsa da bugün kullanılan standart gösterge paneli simgelerinin sonsuza dek ortadan kalkması için onlarca yıl geçmesi gerekecek. Ve iOS 17 de, işte aradaki bu yılları daha kolay atlatmamıza imkan sunacak gibi görünüyor.