iOS 17'nin yeni özellikleri neler olacak? iOS 17 ne zaman çıkacak?

Ortaya çıkan yeni bir sızıntı, merakla beklenen iOS 17 güncellemesinin detaylarına ışık tutuyor. Buna göre iOS 17, iPhone kullanıcılarının heyecanla beklediği özellikleri getirebilir.

iOS 17'nin yeni özellikleri neler olacak?

WWDC 2023'e 2 aydan az bir süre kala, Twitter hesabı @analyst941'den gelen yeni bir sızıntı, iPhone kullanıcılarının dört gözle beklediği bazı iOS 17 özelliklerine ışık tutuyor. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler, yayınlanacak güncellemenin beklenenden daha fazla ilgi çekici olacağını gösteriyor.

Apple'ın iOS 17 ile ilgili ilk planı genel sistem geliştirmelerine ve performans iyileştirmelerine odaklanmaktı. Bu, Apple'ın geçmişte macOS için Snow Leopard ile izlediği stratejiye benziyor. Ancak son zamanlarda Bloomberg, Apple'ın iOS 17 ile planladığı özellik setinin kullanıcılar tarafından talep edilen birkaç özelliği de içerecek şekilde genişlediğini belirtiyor.

iPhone 8 ve iPhone X için iOS 17 umudu

Yeni bilgilere göre iOS 17, iOS 16'yı destekleyen tüm iPhone modellerinde çalışacak. Böylece eski bir iPhone kullanıyorsanız ve iOS 16'yı çalıştırıyorsanız, geride kalma konusunda endişelenmenize gerek yok. Daha spesifik olarak, iOS 17 iPhone 8 ve sonraki tüm cihazlarda çalışacak. Daha önce ortaya atılan iddialar, iPhone 8 ve iPhone X'in iOS 17'yi alamayacağı yönündeydi.

Ayrıca sızıntılara göre Dynamic Island artık daha fazla işlevsellik içerecek. Bu özellikle heyecan verici ve merak uyandırıcı.

Gelişmiş arama

iOS 17 ayrıca, iOS'ta arama fonksiyonunun mevcut durumu göz önüne alındığında, çok gecikmiş olan çok daha gelişmiş arama işlevselliğini de sunacak. Ayrıca iOS 17'nin Kamera uygulamasının kullanıcı arayüzünde bazı değişiklikler yapılacağına dair söylentiler de var. Kuşkusuz, bu konudaki spesifik detaylar çok az. Ancak insanların Kamera uygulamasını ne kadar sık kullandığı göz önüne alındığında, Apple'ın neler planladığını görmek ilginç olacak.

Üzerinde çalışılan diğer bazı potansiyel iOS 17 özellikleri arasında dinamik widget'lar, yeni emojiler, 3’üncü taraf uygulama mağazaları için destek, yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi, Sağlık uygulaması için yeni bir kullanıcı arayüzü, Odak Modu ve Her Zaman Açık ekranı kalibre ederken gelişmiş ayar seçenekleri ve en ilgi çekici olanı "ARKit API'lerinin/çerçevelerinin mutlak bir devi" yer alıyor.

WWDC 2023 5 Haziran'da başlayacak, yani iOS 17'nin neler getireceğini görmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek.