iOS 17, iOS'ta 6 yıldır değişmeyen Denetim Merkezi'ni baştan aşağı değiştirecek

iOS 17 ile beraber Apple, 6 yıldır neredeyse hiç dokunmadığı Denetim Merkezi'ni baştan aşağı değiştirebilir.

iOS 17, iOS'ta 6 yıldır değişmeyeni değiştirecek

5 Haziran olarak açıklanan tanıtım tarihi yaklaşırken, iOS 17 hakkında daha fazla sızıntılar ve söylentiler ortaya çıkıyor. Yaklaşan güncellemeyle ilgili en son söylentilerden biri, Apple'ın mobil işletim sisteminin önemli bir parçası olan Denetim Merkezi’ni ilgilendiriyor.

MacRumors ile konuşan anonim ve daha önceki sızıntılarıyla güvenilir olduğu söylenen bir kaynağa göre bu yıl, Bluetooth bağlantılarından ses kontrolüne kadar her şeyi yöneten sistem olan Denetim Merkezi'nde büyük değişiklikler göreceğiz. Ancak kaynağın bu değişiklikler hakkında daha fazla detay vermemesinden dolayı tam olarak nelerin sunulacağını bilmiyoruz. Bu değişiklikler yeni simgeler, daha büyük düğmeler veya akıllı sıralama gibi işlevler olabilir.

Kesin olarak bildiğimiz tek şey, Denetim Merkezi'nin 2017'de iOS 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse hiçbir değişiklik geçirmediği. Daha öncesinde Denetim Merkezi iki ekrana bölünmüştü ve pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir kullanıcı arayüzüne sahipti.

iOS 11 ile beraber Denetim Merkezi ilk kez özelleştirme yetenekleri kazanarak hangi kısayolların ve özelliklerin burada görüneceğine kullanıcıların karar vermesine imkan tanındı. Bu, potansiyel dağınıklığı ve karmaşayı azaltmayı çok daha kolay hale getirdi.