iOS 17'nin NameDrop özelliği nedir, nasıl kullanılır?

Artık sadece iPhone'ları birbirine dokundurarak numara alışverişi yapabiliyoruz. iOS 17 ile gelen NameDrop özelliği bize bu imkanı veriyor. Peki ama NameDrop nasıl kullanılıyor? Adım adım açıkladık.

iOS 17'nin NameDrop özelliği nedir, nasıl kullanılır?

Önümüzdeki günlerde bir etkinlikte ya da akşam yemeği partisindeyken, sadece iPhone'larınızı birbirinize yakın tutarak yeni bir iş arkadaşınızla ya da dostunuzla telefon numaralarınızı paylaşabilirsiniz. NameDrop olarak bilinen bu özellik, iOS 17 kullanıma sunulduğunda kullanılabilir hale geldi.

NameDrop, numaraları sesli söylemekten veya telefonları değiştirip kişi bilgilerini elle girmekten daha hızlı. Ayrıca, yeni kişinin adını yanlış yazma konusunda endişelenmenize de gerek yok.

Apple, NameDrop'u kullandığınızda biriyle ne paylaşacağınızı seçmenize izin veriyor, böylece telefonunuzda sakladığınız ev adresi gibi hassas bilgileri yanlışlıkla vermemiş oluyorsunuz. Ancak bir dezavantajı var: E-posta ve telefon numaranızı aynı anda paylaşamıyorsunuz ve kişiyi silip baştan başlamadıkça iki telefon arasında yalnızca bir kez NameDrop yapabiliyorsunuz.

iOS 17'de NameDrop nasıl kullanılır?

  • İlk olarak iPhone'unuzun kilidini açın (telefonunuz kilitliyken özellik çalışmıyor).
  • Telefonun üst kısmını diğer telefonun üst kısmının hemen üzerine getirin.
  • Yaklaşık üç saniye bekledikten sonra ekranınızda bir uyarı belirecek.
  • "Yalnızca Al" veya "Paylaş" seçeneğine basabilir ve aşağı oka basarak hangi kişi bilgilerinizi göndermek istediğinize karar verebilirsiniz.
  • Eğer her iki taraf da bilgileri paylaşmak istiyorsa "Paylaş"a basmalı. Yalnızca bir tarafın iletişim bilgilerine ihtiyacı varsa, o kişi "Yalnızca Al" seçeneğine basmalı. Aynı zamanda diğer kişinin onay vermek için de "Paylaş" düğmesine basması gerekiyor.
  • Daha sonra yeni kişi alındığında, bir kişi sayfası açılıyor. Buradan kişi bilgileri düzenlendikten sonra sol üstteki "Bitti" düğmesine basılması yeterli.