iOS 18, Vision Pro'nun işletim sistemi visionOS'a benzeyen yeni bir tasarımla gelebilir

Yeni ortaya çıkan bir ekran görüntüsü, Apple'ın iOS 18 güncellemesiyle visionOS tasarım dilinden ilham alan yeni bir tasarım dili kullanabileceğini gösteriyor.

iOS 18, visionOS'a benzeyen yeni bir tasarımla gelebilir

Apple'ın WWDC 2024'te tanıtmasını beklediğimiz iOS 18 hakkında yeni söylentiler gelmeye devam ediyor. Daha önceki söylentilerden Apple'ın işletim sisteminde yapay zeka alanında büyük hamleler yapacağını duymuştuk. Şimdi ise MacRumors'un eline geçen yeni bir ekran görüntüsü, iOS 18'de VisionOS benzeri bir tasarıma geçileceğini gösteriyor.

Yayının haberine göre, anonim bir kaynak kendilerine yeni Kamera uygulamasının bir ekran görüntüsünü gönderdi. Kamera menüsünün görünüşü eskisine çok benziyor olsa da VisionOS benzeri bir temaya sahip.

visionOS'tan esinlenen tasarım öğelerine sahip temada, cam benzeri düğmeler ve yarı saydam öğeler göze çarpıyor. Haberde ayrıca Apple'ın Safari gibi diğer uygulamaları da yeniden tasarlamayı planladığı belirtiliyor.

Apple, tvOS 17.2 ile Apple TV uygulamasına yarı saydam bir gezinme çubuğu eklediğinden, farklı işletim sistemlerine de uyumlu bir tasarım uygulamak istemesi muhtemel. Ancak bunun gerçekleşmeme ihtimali de var. Zira MacOS Big Sur'un yeni tasarımı göz önüne alındığında, kullanıcılar Apple'ın gelecekteki yazılım güncellemeleriyle iOS'a benzer bir tasarım dili kullanılacağını bekliyordu ancak düşünüldüğü gibi olmadı.