iOS 9.1 güncellemesi kabusa dönüştü!

iPhone kullanıcıları iOS 9.1 güncellemesinden sonra bu önemli sorunu yaşamaya başladı!

iOS 9.1'de yeni kabus!

Apple'ın iPhone ve iPad'ler için bir süre önce yayınladığı son yazılım güncellemesi birkaç hata düzeltmesi içeriyordu ancak bazı problemleri de beraberinde getirmiş gibi görünüyor.

Apple Destek Toplulukları web sitesinde yer alan mesajlara göre, 21 Ekim'de yayınlanan iOS 9.1 güncellemesi, cihazların ekran kilidini açmak için kullanılan parmak izi sensörüyle ilgili problemlere neden olmuş durumda. Kullanıcılar güncellemeyi yükledikten sonra Touch ID özelliğinin yavaşladığını, parmak izi tanımanın başarısız olduğunu ya da hiç çalışmadığını söylüyorlar. Apple ise henüz yapılan yorumlara bir yanıt vermiş değil.

fentium isimli kullanıcı, Touch ID fonksiyonunun iOS 9.1 güncellemesinden önce normal bir şekilde çalışırken, güncellemeden sonra çalışmayı durdurduğunu söylüyor. dan1207 nickli bir başka kullanıcı da iOS 9.1 yüklü bir iPhone 6S kullandığını, Touch ID fonksiyonunun çok yavaşladığını, birkaç denemeden sonra çalışmaz hale geldiğini ve şifre girerek kilidi açabildiğini ifade ediyor.

Görünen o ki Touch ID problemi yaşayan herkes bir hata düzeltmesi beklemek zorunda kalacak. Çünkü iOS 9.1 yükseltmesi yapan kullanıcılar, artık cihazlarını bir önceki sürüme geri döndüremeyecek.

Okuyucu Yorumları